CANSU DENİZ


KÂBİL GİT BAŞIMIZDAN, BİZ SANA GÖRE DEĞİLİZ !


Bu toprakların ruhuna şifa olmuş gönülleri tanımanın en çok ihtiyaç arz ettiği ahir zamanları yaşamaktayız. Birliğimizi, dirliğimizi, ahlakımızı, hoş görümüzü ve nice ortak değerlerimizi unutma arifesindeyiz. Bir zamanlar yön verdiğimiz sefer ettiğimiz, cihat seyrimizin uzağında, zafer saydıklarımızı Hakk`a değil, benliklerimize armağan etmeye çalışmakta, bu kem yarışta da öldürücü yaralar almaktayız.
Sormayı unutmaktayız, biz kimiz, ben kimim? Ruhumuz hangi yolda devran dönmekte? Kimden aldık nefesimizi, varlığımızın bütün hücreleri nelerin zikrinde?
Ne zaman İslamiyet`in aşk dolu, kucaklayan, bir eden, tevhid ilminin ritimlerinden ayrıldıkta, katli vacip batıl inançlar edindik kendimize?
Cihat nasıl oldu da yalnız ve yalnız öldürmek tanımını aldı. Oysa bilmez miyiz cihat kendi seyr-ü seferimizde gayrette olmayı amaçlamaktı.
En kutsal cihat, Kuran-ı Kerim`in ilk emri olan oku değil miydi? Hakk`ı, evreni, yaradılış sebebimizi anlamak,ilimi, bilimi, adaleti, sevmeyi ve tüm güzel isimleri yaşatmak, ilerletmek değil miydi? Anladıklarımızı paylaşmak, daha güzele emek vermek değil miydi? Hangi karanlık fikir algımızı yönetip, kirletti de cihattan alıkoydu.
Oysa Tevrat`ın baskın dili "işit", İncil`in baskın dili "izle" iken Kuran`ı Kerim "Oku" demekteydi. Kuran-ı Kerim en kapsamlı haliyle tüm duyularınla ilmet, aşk et , evreni, yaradılışı, kendini OKU! demedi mi? Yoksa biz inancımızı dahi anlayamadık mı?
Gerek sosyal hayatlarımızda gerek devlet-millet kültürümüzün bu denli depremlere uğramasında doğru sorulardan, doğru çıkarımlara yol almamamız , cihadı , tüm evreninin kardeşliğini okuyamayışımız yol aldırmamaktadır. Kardeşlik dediğimiz; yol evvela kalplerin cihadını anlamakla başlar. Devamı ise Hakk`ın gönüllerini zapt ettiği güzellere uymakla, örnek almakla mümkündür. Bizler ki alemlere rahmet bir Peygamberin yoluna mazhar olmuş, yaradılış sebebimize ümmet olmuşsak; O`nun davasını devam ettirmek boynumuzun borcudur, ruhumuzun sırrıdır.
Güzel Yunus Emre demez mi "Er odur alçak dura, ayak odur yola vara.. Göz odur ki Hakk`ı göre, gündüz gören göz değil" ..
Er olalım ki; bu toprakların şanı, şerefi, hakkaniyeti, haysiyeti aslına layık olsun, büyük olanın her şeye muktedir olanın Allah olduğunu bilelim, hikmetine hizmet edelim. Yol kardeşlik olsun ki; benlik sevdasında Kabil`in zararına ortak olmayalım. Göz yalnızca Hakk`ı görsün ki Adem`in tüm sıfatları iyiye, doğruya, güzele cihat etsin...


31 MAYIS 2015 HABER paylaşan: kaytv