MUSTAFA GÜRBÜZ


K.ERCİYESSPOR DESTEKLENMELİ!


2.Lig´de bu hafta ilk maçına çıkan ve sancılı dönemler içerisinde olan Kayseri Erciyesspor´da futbolcular sahadan mağlup ayrılsalar da en önemlisi lisanslarını tamamlayıp sahaya çıkmalarıdır. Maçta elerinden geleni yapan futbolcular sanırım yaz dönemi boyunca birlikte pek futbol oynamamışlar. O dönemlerde 3 veya 5 kişilik topluluklar halinde idmanlar yapan futbolcuların da sahada bu dönemi önemli bir mücadele örneği sergilemeleri beni bir yandan sevindirirken bir yandan da Erciyesspor´un düştüğü bu hal üzdü.
Tarihinde başarılar olan ve şehirde hep sahiplenilen Erciyesspor´un bir köşeye itilmiş hali, şehrin yöneticileri tarafından desteklenmemesi ise dış sahada tribünleri dolduran taraftarların tepkisine neden oldu. Maçın bitmesiyle birlikte futbolcuları alkışlayan taraftarlar ?Bu futbolcular öğle yemeğini yemeden bu maça çıktı duy Kayseri´ ?Bu takıma el uzatmayan siyasiler nerdesiniz´ derlerken diğer taraftan Onursal Başkan Memduh Büyükkılıç´a da çağrıda bulundular.
Takımın bu sezon lige zor şartlarda başladığını belirten taraftarlar her ne olursa olsun tribün desteklerinin devam edeceğini belirterek çağrılarını yenilediler. Kayseri Erciyesspor´da durum bu şekilde olurken aklıma her dönem düşülen ?O´ hal geldi. Bu şehirde hep manevi evlat muamelesi gören Erciyesspor için neden bu şekilde bir uygulama yapılıyor? Bu şekilde davranışın kime faydası var? Kaldı ki sahip çıkanlara da engel olmak nedendir? İşte aklımdaki deli sorular umarım biter de bu takım yine eskisi gibi liglerde ilimizi başarıyla temsil eder?