MUSTAFA GÜRBÜZ


K.ERCİYESSPOR´A SAHİP ÇIKALIM!


2.Lig´de zor dönemler geçiren Kayseri Erciyesspor´da futbolcular sahaya çıkma pahasına birçok durumdan ödün verseler de gelinen noktalar hiçte hoş değil. Futbolcuların karşılaşmalarda dağınık olması ve tam kadro bir türlü çalışma yapılamaması takımda eleştirilecek bir noktanın veya kişinin olmadığını net bir şekilde gösteriyor. Varını yoğunu kulübün kapanmaması için harcayan bu gençler ayakta alkışlanacak bir tavır ve durum içindeler. Kulüpte her türlü sıkıntıyı yaşayan mevcuttaki yönetim kademesi de ne yapacaklarını bilmez bir haldeler. Taşıma suyla değirmeni çevirmeye çalışan bu arkadaşlara yerel yöneticilerimizin mutlak sahip çıkması gerekiyor.
Tarihinde başarılar olan ve şehirde hep sahiplenilen Erciyesspor´un bir köşeye itilmiş hali, şehrin yöneticileri tarafından desteklenmemesi tribünleri dolduran taraftarların ve dışarıda gönül verenlerin tepkisini çekiyor. Gönül verenler sadece yönetimi bırakan isimlere değil mevcutta yer alan diğer yerel yöneticilerine de seslenerek bu durumların biran önce değiştirilmesini bekliyorlar. Kabir azabı çeken kulübün bu dönemleri aşması adına yapılan eleştiriler bazen dozunu da kaçırıyor. Maçta futbolcuları alkışlayan taraftarlar ?Bu futbolcular öğle yemeğini yemeden bu maça çıkıyor duy Kayseri´ ?Bu takıma el uzatmayan siyasiler nerdesiniz´ diye tepki gösteriyorlar.
Takımın bu sezon lige zor şartlarda başladığını bilsek de her ne olursa olsun tribün desteklerini sürdüren taraftarlar sonuna kadar desteklerine devam edeceklerini söylüyorlar. Buradan bende bir kez daha siyasetçilerimize seslenmek istiyorum. Burası eğer ki bir spor şehri olacaksa kulüplerin kapısına kilit vurmaktansa o kulüplere nasıl destek olunur bunun çaresine bakmalıyız. Yoksa yaptığımız tesisler sadece 15 günde veya ayda bir müsabaka oynanan yerler olacaktır. O zaman neden bu kadar fazla yatırımlar buralar için yapılıyor ki?