MUSTAFA GÜRBÜZ


K.ERCİYESSPOR´DAKİNE, ?ALİ CENGİZ OYUNU´ MU DENİYOR?


Futbolda bu sezon büyük hüsran yaşayan ve ligde sıkıntılarını bir türlü aşamayan Kayseri Erciyesspor´da son yaşananlar bana farklı senaryoları çağrıştırdı. Hani bir söz var ya, ?Ali Cengiz Oyunu´ diye işte aklıma bu sözü getiriyor. Geçen haftalarda yapılan kongre ve seçilen bir yönetim diye yazılar yazıldı. Hatta bende bunu yazarken bir ibarenin altını çizip bu yönetimin sezon arasında bir sürpriz yaparak kongreye gidebileceğini belirtmiştim. İşte bu sözlerimden kısa bir süre sonra hafta sonunda bazı yöneticiler istifa ettiklerini anlatmışlar ve olayın perde arkasını açıklayacaklarını söylemişlerdi.
Gazeteciler Cemiyeti´nde bu olayın perde arkasını öğrenmek için çok sayıda spor muhabiri de konuyu takip için ?Cemiyet´eydi. Açıklamalar ve sorular derken toplantı bitti. Baktım acaba kim ne söyleyecek diye? Gördüm ki bazıları hala nelerin olduğunun farkında bile değiller. İstifa eden isimlerle yaptığım kısa konuşmadan sonra aslında olayın nereden veya neyden kaynaklandığını anladım.
Cemiyet´te yapılan konuşmada, ?Kayseri Erciyesspor´da mevcut yönetimin istifa etmesiyle ortaya aday çıkmayacak ve kayyım heyetine kalacak olan kulüp sezon sonuna kadar yönetilecek. İkinci kez göreve gelen kayyım heyeti görevini (yanlış bilgi almadıysam) 5 aya yakın sürdürebilecek. Yani anlayacağınız Erciyesspor´da oluşacak kayyım heyeti yeniden göreve gelecek ve kulübü idare edecek. Mevcutta yönetim olmayacağı içinde alacaklılar kulüpten herhangi bir mal veya para alamayacak. Eğer ki, Nuhkan Rüzgar başkan ise orada Ziya Eren olur, o zaman paraları isteyelim verir. Yoksa istifa edilir ve kayyım göreve gelir. İyi de kayyım göreve gelse bile kulüpte para yok nasıl olacak yani kayyım maaş alacak mı? Tabi ki de alacak. Hem de devletten. Yani kısacası Valilik bu konuda kayyım belirlenecek isimlere maaş ödemesi yapacak´ dendi. Basın açıklamasının ardından tam da bunlar konuşuldu. Bu konuşmalardan sonra ise dedim ki; Vay Sizi Vay, Ali Cengiz Oyunu denen bu mu yoksa?..