ŞEVKET TEKİN


KİCK BOKS’UN ALTIN KIZLARI

Gelişi Güzel - Şevket Tekin


İlimizi Türkiye’de, ülkemizi ise Avrupa’da ve Dünya’da başarı ile temsil eden Kick Boksçular Hayriye Türksoy ve Zehra Yılmaz, her turnuvada gurur kaynağımız olmaya devam ediyor. Tabii bu sporcuların Antrenörü olan Esat Kaya’yı da tebrik etmek gerekiyor.

Büyük özveri ve azim ile çalışan Hayriye ve Zehra hem Kick Boks hem de Wushu branşında müsabakalara çıkıyor. Her iki sporcunun da müsabakalar öncesi nasıl çalıştıklarına bire bir şahit olan biriyim. Hırs ve çalışmayı bir araya getiren genç sporcular, kazandıkları madalyaların yanı sıra yeni yetişen Kick Boksçulara da büyük bir örnek teşkil ediyorlar. Hayriye ve Zehra son olarak Antalya’da düzenlenen 6. Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası’nda mücadele ettiler. Hayriye Türksoy, Avrupa Kupası Şampiyonu oldu. Zehra Yılmaz ise Avrupa Kupası Üçüncüsü olarak şampiyonayı tamamladı. Milli sporcular, Kick Boks ve Wushu Federasyonları’nın açıklayacağı yeni takvime göre önlerindeki diğer müsabakalar için çalışmalara başlayacak. Daha da doğrusu milli sporcular, pandemi süreci dahil hiçbir dönemde çalışmaktan geri durmuyorlar. Antrenör Esat Kaya’nın hazırladığı program dahilinde sürekli olarak çalışma yapıyorlar. Sporcularımız hırs ve azmi bir araya getirseler de, aldıkları derecelerin karşılığı göremiyorlar. Deyim yerindeyse, varlık içinde yokluk çekiyorlar. Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nın ardından şehrin önde gelen isimleri tarafından kuru tebriğin haricinde hiçbir şey almıyorlar. Bence, diğer spor branşlarına yapılan katkının yarısı bile bu tarz sporculara yapılırsa daha büyük başarılar gelir. Milyonlarca Türk Lirası futbol, basketbol, voleybol vb. gibi branşlara aktarılıyor. Sonuç hep hüsran oluyor. Ferdi branşlardaki sporcularımızı gözardı etmeyelim ve onların yanında olalım.

 

Son söz olarak, Hayriye Türksoy Hançer ve Zehra Yılmaz’a Temmuz ayında katılacakları Türkiye Şampiyonası’nda başarılar dilerim…