MUSTAFA GÜRBÜZ


KIŞ SPORLARI VE TURİZM MERKEZİ, ERCİYES!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kış sporları merkezi olma konusunda yıllardır çalışmalar yapan ve sadece sportif yönden değil turistik yönden de son yıllarda yukarıya doğru bir ivme gerçekleştiren Erciyes Dağ yöneticileri bu sezon yaşanan hareketlilikten dolayı memnuniyetlerini dile getirmeye başladılar. Gerek yerel bazda, gerekse de uluslar arası bazda Erciyes´in tanıtımını yapan yöneticiler bugünlerde yarıyıl tatilinin verdiği yoğunluğu yaşıyorlar. Yapılan konaklama tesisleri bu zamanda yeterli olmuyor.

Bazı işletme sahipleriyle yaptığım görüşmelerde dağda yer alan konaklama tesislerinin yarıyıl tatilinde tamamen dolu olduğu belirtildi. Şimdi iş yeni yapılacak olan tesislere geliyor. Kış döneminde sportif veya turizm kayağı şeklinde yapılan tesislerin yaz döneminde de faal bir şekilde olması gerekiyor. Bu konuda iş yine siyasi büyüklerimize kalıyor. Daha öncesinde dağda yapılması planlanan ?Yüksek İrtifa Merkezi´ konusunda bir önceki Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç söz vermiş ve bu sözün hala yerine gelmesini bekliyoruz. ?Devlette devamlılık esastır´ diyerek mevcuttaki Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak´ın da bu sözü yerine getirmesini bekliyorum.

Dağda yapılacak olan böyle bir tesis sportif anlamda da birçok kesimin dikkatini çekecektir. Bir de sıcak su olayı var. Geçen yaz sondaj çalışmaları yapılmış ama sonuç olumlu çıkmamıştı. Diyorum ki bu kadar harcama yapılacaksa en azından mevcutta bulunan sıcak suyu modern taşıma sistemiyle bu bölgeye getirelim. Ne de olsa artık burası ?Erciyes Mahallesi´ oldu. İncesu´dan gelecek olan bu sıcak suyun da buradaki eksikliği gidereceğini belirtmek şimdilik yeterli olur?