MUSTAFA GÜRBÜZ


KISACA ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ!

KISACA ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ!


Sezon başlarında yaşanan olaylar ve gelişmelere baktığımızda Kayserispor yapılan değişimlerle hedefini Avrupa Kupaları olarak belirlemiş fakat sezon içinde yaşanan sıkıntılar ve futbolcuların istenilen derece de yeterli olmamaları, takımın ligin alt sıralarında bulunan bir durumda ilk yarıyı tamamlamasına neden oldu. Yönetim her ne kadar takımın oyununun iyi olduğunu belirtse de hedef anlamında gerçeği de görmezden gelmediler. Kayserispor ara dönem öncesinde teknik direktör değişikliği yaparak takımın kötü gidişine son vermeye kalktı. Yapılan değişim bir nebze olsun etkisini gösterse de ligin son bölümüne kadar istenilenler sahada gerçekleşmedi ve alt sıralardan kurtuluş yine gerçekleşemedi.    
Gelelim Erciyesspor’a! Büyük bir umut ve yapılan onca harcama sonrasında karşımıza ‘kocaman bir sıfır’ demek yanlış olur ama hayal kırıklığı yaşatmadı dersem yalan olur. Çünkü ligde o kadar iyi isimler kadrosuna dahil eden Erciyesspor da sahada oynanan oyun ve futbolcuların rakipleri karşısındaki mücadelesi tribünlerde izleyen taraftarlar kadar beni de heyecanlandırdı. Öyle ki büyük bir bölüm karşılaşma programında Erciyesspor’un rakiplerine oranla daha ezici oyunları görülmeye değerdi. Lakin her dönemde olduğu gibi Erciyesspor da bazı dönemlerde azim ve hırs olmasına karşın son vuruş denilen tamamlama özelliği olmaması karşılaşmaların mağlubiyetlerle sonuçlanmasına neden oldu. ‘Erciyesspor ligin ilk yarısında açık ara önde olur, arkasındaki takımlara en azından 9-10 puan fark açar’ diye düşündüğüm bu dönemde ligin ilk yarısı sonrasında ikinci olmak bana hayal kırıklığı yaşattı.
Ve Şekerspor; “Ligin orta sıralarında olursa bu yıl için şampiyon olur” denen Şekerspor da futbolcuların uyum sorunu ortadan kalkınca yaşanan süreç ve alınan değerler görülmeye değerdi. Bu başarıyı belki de 3 profesyonel futbol takımımızdan sadece Şekerspor ortaya koyduğu için farklı bir imaj olarak karşımıza çıkıyor. Ne Kayseri, ne Erciyes bu başarıyı bu sezon yakalayamazken Şekerspor ilk 4 takım içinde ilk yarıyı tamamlayarak Kayseri ve amatör futbolculara da büyük bir sevinç yaşatmış oldu. Şimdi artık işin büyük bir bölümü geride kalırken yönetime düşen bu başarının üstüne daha da koyarak hedefi daha da yüksekte tutarak başarıyı daim etmektir. Sonuç olarak ilk yarı sonrasında futbolda alınanlar böyle peki ikinci yarıda ne olur derseniz bunu da hep birlikte göreceğiz…