CANSU DENİZ


KÖLE OLMAK !


Biz Ademoğulları ve zincirlerimiz. Kırıp atamadığımız; hırslarımız, şehvetlerimiz, mallarımız, iktidar hırsımız, şanımız, şöhretimiz.. Bir türlü içimizden çıkarıp ortaya koyamadığımız, tüm bu köhne kabukları çatlatamayıp yeşertmediğimiz hakikat fidanımız.. 

Yüzyıllarca yazsak, söylesek köleliğimizi bir an vakti sonrasında unutuşlarımız.
İlk nefesle varlık alemine düşen sularımız, dünyevi hırslarımızla avuç avuç topraklar atıp çamurlaştırdığımız ruhlarımız.
Dünyayı bize kulluk etsin diye yaratan Allah´ın gayesine sırt dönmüş hayatlarımız.. Ayağımızın altında bilye gibi duracakken sırtımıza atıp altından kalkamadığımız, insan olmaktan başka her yolda adeta süründüren dünyamız!
Ne çok zulmettik kendimize, ne çok zulmediyoruz.
Hizmete niyet yaratılana ne çok kulluk ediyoruz.
Ne kadar çok "BENDEN" gayri herkes- herşey yanlış, eksik, haksız, hakikatsiz ve cümle kıymetsiz.
Hayat uzun bir okulken ne kadar azımız mezun olabiliyoruz. Kaldığımız sınavlarımızdan tekrar tekrar dersler almaya doyamayan ne çok hatalarımız var.
Oysa nakkaş; nakışını ilmek ilmek, renk renk, her birini eşsiz şekilde işlediyse; nakkaşın nakşı üzerindeki hakkı ; nakkaşın kim olduğunun bilinmesi, bilinenin anlaşılması , anlaşılanın uygulanması.
Boşa değildir saatler, aylar, yıllar sandığımız ömrümüz. Bu kadar hoyrat, kıymetsiz, hakikatsiz değildir, olmamalıdır nefes alışlarımız.
Bu şiarla tüm çamurlardan yıkamalı elini eteğini, sabun Allah´ın zikrinden başkası olmamalı
Sonra kem kabuk O´nun mesti ile huzuru ile çatlamalı.
Hakikat fidanı aşk kokmalı..
Bizse "O" aşkın gül bahçesi!
Yunus Emre güzel demiş; kulak vermekte, gönül vermekte şifa..
"Tevhid imiş cümle alem
Tevhidi bilendir Adem
Bu tevhidi inkar eden
Öz canına düşman imiş."

 

 

 


14 HAZIRAN 2015 HABER paylaşan: kaytv