MUSTAFA GÜRBÜZ


KUPA İLK MAÇINDA KAYSERİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de alt sıralardan kurtulmak için sezonun ikinci yarısı ile birlikte yoğun bir çaba harcayan ve yaptığı transferlerle göz dolduran Kayserispor, ?Ligde rahatladık´ dese de kupada çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe karşısında istenilen başarıyı ortaya koyamadı. Kupanın çeyrek finalinde avantajlı bir skor ile ilk maçtan ayrılır mı diye düşünürken, Kayserispor´un sahasında oynadığı maçta 3 golü kalesinde görmesi, taraftarı şok etti. Lig maçında rakibine farklı mağlubiyet yaşatan Kayserispor´da futbolcuların aldıkları bu sonucun birkaç nedeni olduğunu belirtmeliyim.
Futbolcuların performanslarının düşük olmasının yanı sıra maçın hakeminde çok eleştirilecek yanı vardı. Verdiği gol kararından tutunda, vermediği penaltı kararına kadar birçok konuda hakemi eleştirmek doğru olur. Maç sonrasında Bakan Mehmet Özhaseki´de hakem konusunda çok ağır ifadeler kullandı ve bence de çok haklıydı. Takım her ne kadar farklı bir kadro ile sahaya çıksa da, yine de hakkının gasp edilmesi gerekmezdi. Bu arada takımın bazı oyuncularının neden hep yedek kulübesinde beklediğini, bu maçta çok iyi anlıyorum.
Özellikle sezonun ilk devresinde vazgeçilmez oldukları sanılan futbolcuların halleri beni gerçekten çok üzdü. Demek ki bizler, ilk yarıda izlediğimiz Kayserispor´dan çok şey beklemişiz. Bunu şimdi daha net bir şekilde görebiliyorum. Kupada çeyrek final ilk maçında farklı bir skor aldık, almasına ama bir ay sonrasında oynanacak olan rövanşa kadar, bu köprünün altından çok su akacaktır. Bu nedenle ben hala kupadaki umudumu yeşertmiş bir şekilde bekliyorum. Umarım futbolcularda pazar günü Kasımpaşa maçındaki galibiyetle bunu gösterirler?