MUSTAFA GÜRBÜZ


KUPA TAMAM, SIRADA LİG VAR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu sezon oynadığı maçlarla adından sıkça söz ettirmeye başlayan ve aldığı sonuçlarla da ligde yaptığı çıkışla haklı övgüler söylenen Kayserispor´da futbolcular, hafta başında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olmanın düşüncesi ile kupada Yeşil Bursa maçına çıktılar.

?Bu karşılaşmada rahat bir galibiyet bizim olur´ diye düşünen Kayserispor´lu futbolcular, beklemedikleri bir zorlanma ile karşı karşıya kaldılar. Rakibin oyuna ağırlığını ikinci yarıda koyması skorun da bir anda değişmesine neden olurken kafalarda hep ?maç uzayacak mı?´ soruları vardı.

Yazımın başında da belirttiğim gibi Kayserispor´lu futbolcuların tek düşünceleri hafta başındaki Fenerbahçe maçı. Bu karşılaşmanın ligde ne kadar önemli olduğunu bilen futbolcular kupayı pek önemsemediler. Rakibin ne olduğu veya oyunda neler yapacağını düşünmediler. Yedek ağırlıklı veya lig maçlarında fazla yer bulamayan isimlerin oynadığı bu karşılaşmada son saniyelerde galibiyet golü geldi. Alınan bu başarı ile sadece ligde değil, kupada da devam edileceğinin; en azından yarı finale kadar gidilmesi gerektiğinin altı bir kez daha çizilmiş oldu.

Alınan bu galibiyet sonrasında adını bir üst tura yazdıran Kayserispor´un şimdilerde tek düşüncesi Fenerbahçe maçı. Bakalım ligde oynanacak olan bu maçtan nasıl bir sonuç alınacak. Deplasmanda oynanacak olması birazcık dezavantaj olsa da ben bu karşılaşmadan da Kayserispor´un elinin dolu geleceğini düşünüyorum?