MUSTAFA GÜRBÜZ


KUPADA HEDEF BELLİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Türkiye Kupası macerası Kayserispor da devam ediyor. Altay´ı evinde farklı bir şekilde yenen temsilcimizin kazanmış olduğu bu galibiyet, Erzurum maçı öncesinde de büyük moral oldu. Karşılaşmada dikkat çeken nokta golleri atan isimlerdi. Özellikle uzun zamandır sessizliğini koruyan Kravets bu maçta bir kez daha adından söz ettirdi. Her zaman söylediğim gibi Umut Bulut´a ne kadar müsaade edildiyse, bırakın biraz da ikinci yarıda bu oyuncuya müsaade edelim.

Bu maçta önemli bir galibiyetin dışında başka kazanımlarda oldu. Kayserispor´un Asamoah Gyan ve Kravets ile oluşturduğu ikili taraftardan da olumlu not aldı. Altay karşına çıkan bu kadronun, Erzurum maçı kadrosu konusunda da bazı sinyaller verdiğini belirtmek doğru olur. Sanki futbolcularda geçmişten bir eser kalmamış. Futbolcular ligdeki müsabakalarına nasıl konsantre oldularsa, Altay maçına da bu şekilde motivasyon sağlanmış bir şekilde çıktılar.

Alınan galibiyet olumlu bir durum ortaya çıkarsa da hem teknik heyetin maç sonrasında yaptığı konuşmadan, hem de yönetimin söylemlerinden hedefin kupada final oynamak ve kupayı yeniden almak olduğunu anlıyoruz. Teknik Direktör Hikmet Karaman en azından bu yolla Avrupa hedefi içinde olunmasını bu şekilde gerçekleştirebileceklerini ima ediyor. Umarım Bu hedef gerçekleşir ve eski günlerde olduğu gibi Kayserispor yeniden Avrupa sahnelerindeki yerini alır?