MUSTAFA GÜRBÜZ


KUPADA TAKIMLARIMIZ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Hem futbol, hem de basketbolda ilimiz temsilcileri kupa mücadelesi verecek. Basketbolda final maçı oynanırken, futbolda ise finale kalmak için mücadele ortaya konacak. Her iki temsilcimizin de işleri çok zor gibi görünüyor. Özellikle futbolda, ilk maçta 3 farklı skor ile mağlubiyet yaşayan Kayserispor, deplasmanda Fenerbahçe karşısında bu durumun üstesinden gelmeye çalışacak. Sadece o değil ayrıca ligdeki durumunu da düşünen Kayserispor´da futbolcuların hafta sonunda oynayacakları Osmanlıspor maçı da oldukça kritik bir şekilde futbolcuların karşısında duruyor.
Futbolda kupa mücadelesinde pek fazla bir etkimizin olacağını düşünmüyorum. Daha önceleri her ne kadar kupa da önemli desek de, ligde art arda alınan mağlubiyetlerden ve takımın durumunun ciddiyet boyutuna ulaşmasından sonra ?gıkımız´ çıkmaz oldu. Futbolda durum bu şekilde olsa da basketbolda biraz daha iyimser bir havada olabiliyoruz.
Basketbolda rakibimizin ne kadar güçlü olduğunu bilsem de, yine de bu sporda saha içinde iyi gününde olan sporcular, atışlarıyla takımlarına farklı hava yaşatabiliyorlar. Bu nedenle bayanların oynayacakları final ilk maçından galibiyet alma konusunda biraz daha ümitliyim. Kendi taraftarı önünde oynayacak olan Bellona AGÜ´de bayanlar, bu maça oldukça fazlasıyla motive oldular. Gerek yöneticiler, gerekse de ilimiz idarecileri oyuncuları motive ederek iki kez elden kaçan kupanın bu sefer müzeye gelmesini istediler. Umarım onların bu istekleri gerçek olur. Zira rakibin de bu kupayı bu sezon hiç kimseye vermeye niyeti yok?