CANSU DENİZ


KURTULUŞ SAVAŞIMIZA VEFA VAKTİ


Söz yerini acıya, söz yerini şaşkınlığa, söz yerini masum canların kayboluşuna bıraksa da şimdi vakit umudu, kalbi, inancı diri tutma vaktidir.
Bizler yüzlerce yıldır barış ve huzur içerisinde, dünyanın dört bir yanına İslam sancağını taşıma şerefine nail olmuş; imanın, vatan-millet aşkının mührünü yurdumuzun her köşesine şehitlerimizin kanıyla vurmuş bir milletiz.
Yüzyıllardır yakamızı bırakmayan, hesabı değişmeyen, yalnızca aktörleri değişen bu oyunlardan; kalbimizdeki vatan sevdasıyla, aklı selimle çıkacağımızdan şüphe yoktur.
Gün; umutsuzluğu, karamsarlığı, ayrılığı bırakıp; tek yürek olma zamanıdır. Ülkemize musallat olmuş bu şerden, Bakara Suresiyle müjdelendiği gibi hayır doğacağına inancımızı tam tutmaktır.
Gün; yüzyıllardır bu topraklarda dökülen kanların ahdine vefa ile o kutlu sünnete uyup, kardeş olma günüdür.
Bugün; esasında vefa demektir.
Bu vefa; bizleri daha iyi insan, daha vatansever yapmalıdır.
Bu vefa; ihanetin cezasının adil ve ağır şekilde verildiğinin takipçisi olmaktır.
Bu vefa; hakkı batıldan, zalimi- masumdan ayırıp, ön yargısız, hiçbir ayrım gözetmeksizin, bir yürek, demokrasiyi hazmederek millet olmaya talip olmaktır.
Bu vefa; her ne iş yapıyorsak daha iyi yapmaya gayret edip, bugünümüzle hesaplaşmaya, arınmaya, dirilmeye bakmaktır.
Bu vefa; aynaya baktığımızda Kurtuluş Savaşında çocuk yaşta şehadet şerbeti içen isimsiz kahramanlara borcumuzu görmektir.
Bu kirli oyunda can veren şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Bu güzel toprakların dirilişinin; ahdine vefa eden, kardeşçe yaşamayı başarmış gönüller, akıllar tarafından yeniden inşa edilmesi duasıyla..
İyiden, doğrudan, güzelden ayrılmasın yolumuz.