MUSTAFA GÜRBÜZ


LİGİN ALTINA CAN SUYU KAYSERİ´DEN!


Süper Lig´de enteresan haftalar yaşıyoruz. Özellikle Kayserispor bir kazanıp bir kaybettiği haftalarda, takımın konumu da oldukça etkileniyor. Antalyaspor karşısında kaybedilen 3 puan Kayserispor´un ligin alt kısmındakilerle arasındaki puan farkını da kapatmış oluyor. Diyorum ya o kadar enteresan haftalar yaşıyoruz ki sormayın. Gaziantep maçı sonrasında Antalya maçı kazanılsa bir seri galibiyet elde edilecek ve alınan puanlarla ligde daha iyi performans sergilenecekti. Lakin Antalyaspor mağlubiyeti tüm hesapları alt üst etti. Karşılaşma 90 dakika değil isterse 3-5 saatte oynansa gol atma konusunda Kayserispor´un beceriksizliği üzerindeydi. Sabaha kadar oynansa dahi gol atılamayacak olan bir maçtan bahsediyoruz.
Antalyaspor aldığı penaltıyla 3 puanı hanesine yazdırdı. Karşılaşmanın hakemi ve verilen kararlar konusu nasıldı? Cüneyt Çakır birçok kararında Antalyaspor lehine düdükler çaldı. Sanki Kayserispor, Cüneyt Çakır´a düşman ve yıllarca bu düşmanlık ve küskünlük sürdürülüyordu. Hakemde intikam için gelmişti. Konu sadece Cüneyt Çakır değil, Kayserispor´daki futbolcuların form grafikleri veya oyuna motive olup olmadıkları da bu maçta göze çarpan başlıklardı. İlk 20 dakika maçta baskılı oyun oynamaya özen gösteren sarı-kırmızılılar daha sonrasında bir varlık gösteremediler. Sadece 75.dakikadan sonra birkaç pozisyonla Antalyaspor kalesinde gol arandı.
Kayserispor bu mağlubiyetle çok önemli bir fırsatı tepmiş oldu. Bakıyorum da geçen haftalarda Kasımpaşa şimdi ise Antalya. Ligin dibine demir atmış olan takımlara Kayserispor can suyu olmaya devam ediyor. Kısacası bu ligdeki en yakın rakiplerini Kayserispor kendi kurtarmaya çalışıyor. Umarım bir gün bu puanlara ihtiyaç duyulmaz?