MUSTAFA GÜRBÜZ


LİGLER İÇİN UEFA FARKLI DÜŞÜNÜYOR!

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Süper Lig’de bu sezon ligin nasıl sonuçlanacağı ile ilgili hemen hemen her kafadan ayrı bir ses çıksa da, UEFA kanadında bu konu ile ilgili yapılan paylaşımlar taraftarın dikkatini çekeceğe benziyor.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin “Alternatiflerden biri mayıs ayının ortasında, haziran ya da hatta haziranın sonunda tekrar başlamak. Bu sezonu, bir sonraki sezonun başlangıcında bitirme seçeneği de var. Eğer ligler tekrar başlarsa, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin de tarihlerini paylaşacağız. Her şey liglere göre ayarlanacak. Önceliğimiz ligleri bitirmek, seyircisiz olsa da, yaz aylarında olsa da öncelik bu. Önemli olan haziran sonunda tekrar başlamak, yoksa bu sezon kayıp bir sezon olur” diyerek aslında yerel liglerin ne zaman başlayıp biteceği ile ilgili bilgi veriyor.

Biz bu sezonun bu şekliyle kapanması gerekliliğinden bahsetsek de, Avrupa’da yerel liglerin 30 Haziran tarihine kadar oynanma şartının olmadığı ifade ediliyor. Buradan yola çıkıldığında da liglerin peş peşe oynama ihtimali dahi konuşulanlar arasında yer alıyor. Yani Haziran’ın sonunda bile liglerin başlayabileceği ve kaldığı yerden oynanabileceği söyleniyor. Böyle olunca da her kesim, bu sezon bitti gibi bir düşünce içine girmemelidir. Her an hazırlıklı olunmalı sinyali veren yetkililerin, belki de akıllarında tutamadıkları tek şey ise bu futbolcuları bir daha böylesi bir çekişmenin olduğu, heyecanın yaşandığı ortama nasıl motive edilecekleridir.