MUSTAFA GÜRBÜZ


MASA TENİSİ´NDE MÜCADELE EDEN ALTIN KIZLAR!


Futbolun dışında varlık göstermeye çalışan ve il bazında aldığı sonuçlarla adını ilk sırada tutan masa tenisi sporcularımızdan Betül ve Özge yine ülkemizi yurt dışındaki turnuva ve şampiyonalarda başarı ile temsil etmesini bildiler.
Hırvatistan´da yapılan Avrupa Şampiyonası´nda ilk sırada yer almak için yoğun bir mücadele örneği gösteren bu sporcu kızlarımızdan birisi 3´üncü olurken bir diğeri de ilk 16 sporcu arasına girmeyi başardı. Ülke tarihinde ilk defa bu denli bir başarılı sonuç alan sporcularımızın olması beni son derece sevindirdi. Bu sevincim yaptığım bir dizi görüşme sonrasında yarım kaldı diyebilirim.
Çünkü bu sporcular varını yoğunu ortaya koyarak kendilerini yetiştirmeye gayret ederken biz onların önüne set çekmeye devam ediyoruz. Kızlarımızın çalışma ortamlarını yerinde inceledim. Çok sade ve dar bir ortamda çalışan bu sporcularımız için yer konusunda kimsenin kılını kıpırdatmıyor gibi görünmesi beni gerçekten çok üzdü. Kocasinan Belediyespor´a bağlı olan bu sporcularımız için Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar sağ olsunlar bir yer için söz vermişler. Başkanın bu sözünün 2017 yılına tamamlanması beklenirken alt birimlerdeki bazı işgüzarlar mevcuttaki yer için bile sıkıntı çıkartmaya başlamışlar.
Bu denli başarılar elde eden ve ülkemizi Avrupa´da başarı ile temsil eden sporcular ve arkadan gelenler için yetkilileri biran önce sporcularımıza yardımcı olmaya davet ediyorum. Mümkünse elimizde bulunan bu değerli sporcuları da kaçırmadan onlara gereken destekleri verelim.
Bakınız sporun içinde bulunan bazı işadamları bu sporculara hiç ilgileri olmasa da aldıkları başarılı sonuçları desteklediklerini ve göstermek için küçük çaplı ödüllerle daha fazla başarı için yanlarında oluyorlar. Hentboldan tanıdığımız Fatih Mehmet Akbeyaz ve arkadaşı Suat Taşcıoğlu gibi umarım nice iş adamları da ortaya çıkar ve başarılı sporcular daha fazla destek bulurlar?