SAMİ DAYANGAÇ


MİLLET İTTİFAKI ÇATIRDIYOR(MU?)

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, partisinden ayrılarak yeni parti çalışmalarına başladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan genel başkanın, ‘bak ben senden üstünüm’ dercesine ismini söyleyip, ‘gel bakalım buraya demesi’ni içine sindirmiş ve çok istediği adaylığı elde etmişti. Adaylık açıklanmasından sonra, kendisini aday gösteren Genel Başkanı’na şükranlarını sunup bir daha karşısına aday olmayacağını da açıklamıştı. Tıpkı Davutoğlu’nun Başbakanlık’tan ayrılırken gerek partisi ve gerekse de genel başkanı için asla olumsuz bir şey söylemeyeceğini iddialı bir şekilde söylemişti. Sözünde durdu mu?  Parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, "42 yıl içinde her kademede görev yaptım" dediği CHP'den istifasını açıkladı. İnce, istifa açıklamasında, "ABD'den demokrasi talep edenlerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal Atatürk demeyenlerle yolumu ayırıyorum" ifadesini kullandı. İnce ayrıca, istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel'in Memleket Hareketi'ne katıldıklarını söyledi.

Muharrem İnce'nin istifa öncesi açıklamalarına kulak verelim.

“Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hala Atatürkçüyüm, kurucu değerlere sımsıkı bağlıyım. Partiyi yönetenler, partinin evlatlarına iftira atarken, ömrüm CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti diyenlerle kol kola girmişler. Ortada ilke, değer, duruş, liyakat yoktur. Atatürk'ün emaneti kalmamıştır, ortada sadece bir tabela vardır."

Son 3 ayda tartıştıklarımıza bakın" diyerek 3 maddede CHP'nin içine düştüğü terör çukurunu açıklayan İnce, "Bir: Atatürk diyemeyen CHP'li İl Başkanı, 'Mustafa Kemal' diyor sanki okul arkadaşı. Kim? Atatürk'ün kurduğu partinin İl Başkanı. Bunu başkaları yapıyor zaten CHP'de, bu niye olsun?

Azerbaycan'la ilgili çelişkili açıklamalar, Azerbaycan bizim dostumuz, canımız ciğerimiz. Karşıda işgalci Ermenistan var.

 

ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Atatürk'e kefere diyenleri yönetici yapanlarla yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal deyip Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Ben askeri değilim yoldaşıyım diyenlerle yolumu ayırıyorum. Grup Başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle yolumu ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden aday olup bugün CHP'yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum.

Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk İstanbul'u Samsun'a giderken terk etti, Ankara'dan İstanbul'u kurtardı. Ben de bu işgal altında olan Atatürk'ün emanetini işgalden kurtarmak için terk ediyorum. Hedefimiz 50+1. Kibirsiz, sahici, saf, duru, hesap veren bir siyaseti birlikte kuracağız. Asla işimiz olmayacak tek yer vardır o da Cumhur İttifakı'dır. Biz 50+1'i alacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu sistemde bölme olmaz, matematik bilen herkes bunu bilir.

Partisinden ayrılmaması için kendisiyle eski genel başkanlar(Karayalçın, Öymen, Çetin) görüşmüşler, onlara 2 dönem seçim kazanamayan Genel Başkan istifa etsin şartı getirmiş ve kabul görmemişti.

Ülkemiz ne yazık ki 107 siyasi partiye sahip. Hiçbir gelişmiş ülkede rastlanamaz. Hazine yardımı olmasa pek çok parti kapanır. Amerika'da kaç parti var biliyor musunuz? Bizde seçimi kaybeden, şayet bir makamda görev almışsa ölene kadar makam aracı kullanır. İktidar partisinden ayrılanlar 2 parti kurdu, Ana Muhalefet Partisi’nden kopanlar ise 3, hayırlısı...”