MUSTAFA GÜRBÜZ


MUAY THAİ ORGANİZASYONU HEYECAN VERDİ

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimiz yine önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Uzakdoğu sporları konusunda ülkemizde sayılı bir yeri olan ilimizde önemli bir organizasyon, başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Televizyondan da canlı yayınlanan Muay Thai organizasyonunda Yunanlı sporcularla, Türk sporcular karşı karşıya geldiler. Öylesine büyük bir heyecanın yaşandığı müsabakalarda kimi zaman yürekler de ağza geldi. İki ülke federasyonları tarafından seçilen 6 sporcunun, karşı karşıya geldiği organizasyon öncesinde bazı sıkletlerde Türk sporcuların altın kemer için mücadelesi de görülmeye değerdi.

Yıllar öncesinde böylesine bir organizasyon yapılması için girişimlerimiz olmuş ama yapılsa da bu denli resmi bir halde olmamıştı. Bu yapılan organizasyon tam anlamıyla federasyonun gözetiminde ve bir hedef ortaya koyarak yapıldı. Muay Thai Federasyonu aslında bu denli önemli bir organizasyonla sporcularını hem ülkemize, hem de dünyaya tanıtma anlamında bir girişim gerçekleştiriyor.

Bu konuda ilimiz temsilcileri ve aynı zamanda Muay Thai Federasyonu yönetimlerinde yer alan Halil Demir ve Göksel Cingöz´ü de kutlamak isterim. En azından sporcuların yetişmesi ve onların daha fazla ülke gündeminde yer bulması anlamında atılan önemli bir adım diye değerlendirdiğim bu oluşum, umarım daha farklı katmanları da üzerine koyarak yol alır. En azından yetişen sporcular bu iş sayesinde hem spor yaparlar, hem de geçim olayını aynı anda çözümlemiş olurlar.