MUSTAFA GÜRBÜZ


MUAY THAİ´Lİ ALTIN ÇOCUKLAR

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden ve bunu da kazandıkları madalyalarla ispatlayan Muay Thai Sporcuları Sercan Koç, Menşure Karadayı, Gülistan Turan, Melikgazi Belediyesi Yaz Spor Okulları kapanışındaki programa katılarak, kendilerinden küçük olanlara burada örnek birer kişi olarak tanıtıldılar. Aslında bu tanıtım, sporcular açısından da önemliydi. Çünkü yurt dışında yapılan önemli bir şampiyonada yer alarak bu kadar iyi derece elde eden sporcular olmak her babayiğidin harcı değil.

Burada sporculara emek verip onları müsabakalara hazırlayan teknik adamların bazı sorunları var. Bu sorunları en azından dile getirmek isteyen teknik adamlar, sporcularına değer verilmesini istiyorlar. Tayland´da katıldıkları şampiyonada 100´den fazla ülkenin sporcuları ile çarpıştıklarını anlatan teknik adamlar başarıyı isteyen ve bu yolda sporcularına değer veren ülkelerin, en azından 3 ay öncesinde Tayland´da hazırlıklarına başladıklarını ve hepsinin de kurum sporcusu olduklarını söylüyorlar.

Bu kadar değer verilen isimler karşısında, ?İnancın zaferi´ diyeceğim bir başarıyla karşı karşıyayız. Sadece ülkemiz değil, aynı zamanda ilimizin de bu denli büyük sporcular yetiştirmesi görülmeye değer olduğu kadar kurumlarımız tarafından da sahip çıkılmasını gerektirir. Bu sporcu kardeşlerimiz gibi alt yapıdan daha fazla isim çıkacaktır. Ama bunu onlara sahip çıkarak gösterirsek alttan gelecek olanlar için de bir kapı aralanmış olmaz mı?