MUSTAFA GÜRBÜZ


NE YAPTIN SEN; KAYSERİ!


Süper Lig´de bu hafta ne yapacağı tartışılan ve galibiyetten başka çıkış yolunun bulunmadığını ifade ettiğimiz Kayserispor yine bizlerdi üzdü. Kısaca üzdü demek biraz hafif olacak ama gerçekten bu yazıyı yazarken hislerimi, elimden geldiğince frenlemeye çalışıyorum. Alanyaspor karşısında ilk dakikalardan itibaren atak oynamasını bilen rakibin kalesinde de gol pozisyonları bulan temsilcimizin sahadan 90 dakika sonunda eli boş çıkması beni hayli gerdi.
Maçın hakemi resmen iki penaltıyı görmezden geldi. Hakemin bu denli yönetimi ve verdiği bu eyyamcı kararlar Ankara´daki futbol lobisinde sezon sonunda üzerine oynanacak takım olarak Kayserispor´un gösterildiğini yorumlattı bana. Maçın başından beri iyi oynasan da, pozisyonlar bulsan da, kaleye topu gönderip gol düdüğünü çaldırmadıkça kimseye puan vermiyorlar.
?Hakem net 2 pozisyonu görmedi´ diyoruz ama kimse çıkıp ta ligdeki puan hanesine bakınca ?Hakem golleri vermedi ama ligde biz sizlere puan verip yerinizi yükseltiyoruz´ demiyor. Yani kısacası bu mağlubiyetle birlikte Kayserispor kendisini ateşin içine attı. Geçen haftalarda ateşin kıyısında, köşesinde dolaşılıyor dediysek de bakınız bu skor sonrası takım alt sıralara inerek rakiplerimiz dediğimiz takımlardan 6´şar puanlık maçları kaybetmiş olduk. Bu maçla birlikte gördük ki hakem camiası şimdiden eyyamcılıklarına başlamışlar.
Herkese hayırlı olsun ki yine Ankara lobisi Kayserispor´u bu ligden düşürmek için elinden geleni yapacak. Yayıncı kuruş ihalesi de yapıldı ve bir hayli takımlar kar sağlayacak. Bu durum karşısında tabi ki de lobide sözü geçenlerin takımları bu işten faydalanacak?