VELİ ALTINKAYA


NNYÜ DİŞ HASTANESİ VE ÜÇ İSTEK

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi resmen açıldı. Önceki gün NNYÜ’de Diş Hekimliği Hastanesi’nin açılışı dolayısıyla mütevazi bir program düzenlenmiş.

NNYÜ Basın Müşaviri kardeşim Saim bir- iki defa aradı. Saim’e “Programa katılacağım. Rektör Bey’e de, Mustafa Abi’ye de (Özhamurkar) selam söyle. Önce Ali Kaya Hocama (İİBF Dekanı) uğrayıp, sonra hastane açılışına geçeceğim” dedim.

Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı’nın kurucusu olduğu Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile ilgili çok yazı yazdım. Başta Mustafa Abi (Özhamurkar) olmak üzere bu üniversitenin vücud bulmasında birçok ismin emeği var. Şüphesiz en çok emek de Mustafa Özhamurkar’ın.

Programa geçmeden önce Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Gürgan Hoca’nın makamında sohbet ediyorduk. Bir ara Mustafa Abi’ye “Abi Zeki Hocamın hastanesinin yerini ne yaptın?” dedim.

Malum ERÜ eski Rektörü Prof. Dr. Zeki Yılmaz Hoca emekli olduktan sonra NNYÜ’de Rektör Yardımcısı olarak göreve başladı. NNYÜ Tıp Fakültesi’nin de kuruluş kanunu çıktı. Hastane için uzun süredir yer aranıyor. Hastanenin yapılması ile birlikte Zeki Hoca buranın dekanlığını da üstlenecek. Hocamız mütevazi, gayretli bir bilim insanı- hekim...

Mustafa Abi sağlık sorunlarından bahsettikten sonra, “Veli, 80’e merdiven dayadık. 31 yaşında bu vakfın kuruluşunda yer aldım. O gün bu gündür gerek Erciyes Üniversitesi’nin kuruluşunda, gerek yurtların yapımında, gerek dar gelirli öğrencilerin okutulmasında ve nihayet bu üniversitenin kuruluşu için çalışıyorum. Allah ömür verdikçe de çalışacağım. Cebim parsel pafta yazılı kağıtlarla dolu. Hastaneyi şehir merkezinde yaptırmamız lazım. Keşke eski Devlet Hastanesi’nin yerinden bize 35 bin m2 inşaat alanı olan bir yer verselerdi. Sonuçta biz kar amaçlı bir vakıf değiliz. Kuruluşundan bu yana vakfımızın amacı eğitime, öğretime, dar gelirli öğrencilere katkı vermek... Şehir içindeki yerlerle ilgili belediye başkanlarımızla görüşeceğim...” dedi.

Kurulduğu günden bu yana NNYÜ’ye belediyeler, siyasiler destek oldu. Ama bu destekler genellikle defalarca yapılan ziyaretlerin sonrasında ancak mümkün olabildi. Memduh Başkan’ın da Mustafa Abi’nin bu gayretine katkı vereceğine inanıyorum.

NNYÜ’de destek veren bir aile daha var... Haklarını teslim etmemiz lazım. Özbıyık Ailesi… İbrahim Özbıyık’ı ANAP’ı kurduğu 1983’de tanıdım. Kardeşi Bekir Özbıyık da mütevazi, değerlerine bağlı, gayretli, çalışkan bir iş adamı. Bekir Abi’nin oğlu Mahmut Özbıyık KYÖYV’nın mütevelli heyetinde. Özbıyık Ailesi NNYÜ’ye, şehre her manada katkı veren bir aile.

Diş Hekimliği Fakülte Binası ve Hastanesi yaklaşık 30 milyon liraya mal olmuş. Girişte, ‘Emine-Kadir Özçivici Diş Hekimliği Fakültesi’ yazıyor. Bu iki hayırseverimiz Özbıyık ailesinin dayısı ve yengesiymiş. Diş Hekimliği Hastanesi ise İbrahim ve Bekir Özbıyık’ ın babası Mahmut Özbıyık ile anneleri Nazife Hanım’ın adını taşıyor.

Özbıyık Ailesi’nin tüm fertlerini kadirşinaslıkları nedeniyle bir daha kutluyorum.

Mustafa Abi hastane açılışında SGK ile ilgili küçük bir beklentiden bahsetti. Hastanede SGK’lı hastaların muayene olabilmesi için gerekli sözleşme imzalanmış, ancak SGK Başkanlığı’nın (Ankara)bir numara vermesi gerekiyormuş. Taner Yıldız Bakanımız da konuyla ilgileniyormuş. Basit bir iş; dilerim ki kısa sürede sonuçlansın. Taner Bey’in gereğini yapacağından şüphem yok.

NNYÜ Rektörü Kerim Güney Hoca fakültede iyi bir öğretim üyesi kadrosu oluşturduklarını söyledi. Basın toplantısını yan yana takip ettiğimiz mütevelli heyetten Rahmi İncetan aldıkları cihazlar arasında tek bir Çin malının olmadığını altını çize çize kaydetti. Yani her haliyle dört dörtlük bir fakülte ve hastane olmuş.

Dekan Gürgan, Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde; Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Endodonti, Ortodonti, Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği), Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi ve Restoratif Diş Tedavisi (Diş Hastalıkları ve Tedavisi) olmak üzere sekiz anabilim dalının mevcut olduğunu söyledi.

NNYÜ bünyesinde Hukuk Fakültesi kurulması talebinin olduğunu biliyoruz. Hatta bu noktada Mehmet Özhaseki Bakanımızın devreye girdiğini de. Son günlerde üç üniversiteye Hukuk Fakültesi kurulması için kanun çıkmış. Bir torba yasanın içinde NNYÜ Hukuk Fakültesi kanununun da atılmasını arzu ederiz. Haseki Bakanımızın NNYÜ’de her manada emeği çok. İnanıyorum ki el attığı bu işi de sonuçlandıracaktır.

 

Mış… Miş… Muş…

00- Kayseri’deki tüm kurum ve kuruluşlar koronavirüs konusunda seferber olmuş.

00- Mustafa Işık, coşkulu bir kalabalıkla İYİ Parti Kocasinan adaylığını açıklamış.

00- AK Parti’nin genç ve başarılı ilçe başkanlarından Hüseyin Okandan yarın yapılacak ilçe kongresine herkesi davet etmiş.

00- 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün Demokrasi ve Atılım Partisi’ ne mesafeli duruşu Kayseri’de takdir görmüş.

00- Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardımcısı Özhaseki’nin Yalova operasyonu ve belediye başkanlarının AK Parti’ye katılım çalışmalarından memnunmuş.

00- Talas’ın öğretmenleri, öğretmen kökenli olan Başkan Yalçın’a teşekkür etmiş.

00-İYİ Parti’nin Talas Kurucu İlçe Başkanı Osman Haymana da kongrede tarafsız kaldığını söylemiş.

KULİS BULVARI

İKİ YENİ PARTİ VE SOKAĞIN TEPKİSİ

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın AK Parti’den ayrılarak parti kuracağı haberleri çıktığı zaman iktidara yakın cenahta kısmi tedirginlik, muhalefette ise bir memnuniyet vardı. Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nin ‘Gelecek’ adına çok umut vermediği aradan geçen bir-iki aylık sürede görüldü. Bu çevreler ‘Acaba Babacan’ın partisi ne yapacak?’ diye beklerken, ‘Deva’ adıyla kurulan partinin kurucularının ve programının açıklanmasının sokakta fazlaca yankı uyandırmadığı görüldü. AK Parti çevrelerin Davutoğlu ve Babacan’ın partilerine ‘ilgisizlikten’ memnun. Muhalefet ise bu ilgisizliği daha çok ülkemizin içinde bulunduğu konjenktöre bağlıyor. Gelecek Partisi’nin Kayseri İl Başkanı atandı. Yeni il başkanı sanırım il ve ilçe yönetimlerini oluşturmakla meşgul. Bakalım Deva Partisi’nin İl Başkanlığı’na kim gelecek? Bu arada 11. Cumhurbaşkanı Gül’ ün yeni kurulan partiye ‘mesafeli duruşu’ Kayseri’de de memnuniyetle karşılandı.