MUSTAFA GÜRBÜZ


OKUL SPOR SALONLARI AMATÖRÜN HİZMETİNE!


 

Geçtiğimiz aylarda bir yazı kaleme almış ve merkezde yer alan okulların spor salonlarının atıl kalmasından ve ilimizdeki salon sporlarında saha yetersizliğinden dolayı sıkıntıların yaşandığını belirtmiştim. Konu ile ilgili olarak yazdığımız yazıda aslında nelerin yapılabileceğini dilimizin döndüğünce kısaca aktarmaya çalışmıştım. Hatta Sayın Valimiz Orhan Düzgün´ün de bu konuda dikkatlerini çekmek istemiştim.
Bu yazımız sonrasında bazı çalışmaların yapıldığı kulağıma gelmişti. Hatta ilimizin merkezinde ve bazı mahallelerde yer alan okulların spor salonlarının uygunlu bile değerlendirmeye alınmış hatta 30´dan fazla okul salonunun şartları sağladığı bilgisine ulaşmıştım. Konu ile ilgili olarak acaba ne zaman çalışma yapılır derken Kayserispor´un Gaziantepspor´la oynadığı maç sonrasında karşılaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Valimiz Orhan Düzgün burada müjdeyi verdi.
Valimiz Orhan Düzgün maç yorumu sonrasında yazımı hatırlatarak bana, ?Söylediğiniz konu takibimizde en kısa sürede çalışma gerçekleşecek. Spor Toto´dan özel bir bütçe çıkarttık. Çalışma tamamlanacak´ dedi. Bu gelişmeyi duyunca inanın için çocuklar gibi kıpır kıpır oldu biranda şenlendim. Çok sevindim ve Valimiz Orhan Düzgün´e de orada tüm salon sporları adına teşekkür ettim. Çünkü bu olay voleybolundan basketboluna, hentbolundan uzak doğu sporlarına, masa tenisinden satrancına kadar tüm spor dalları için önemli bir gelişmeydi. Salonların bu şekilde değerlendirilmesiyle maç ve idmanlar için salon sıkıntısının ortadan kalkması anlamına geliyor. Bu haberi duyunca bende ?Bu konu tamamlanınca sizlerden bilgi ve haber paylaşımı için kapınızı çalmak isterim Sayın Valim´ dedim. Yani anlayacağınız salon sporları konusunda şehrin merkezindeki okulların spor salonları bundan sonrasında atıl kalmayacak amatör ve diğer liglerdeki kulüpler için Gençlik Spor İl Müdürlüğü denetiminde imkanlar sağlanmış olacak?