MUSTAFA GÜRBÜZ


ONURSAL BAŞKANLIK VE MUSTAFA ÇELİK!


Kayserispor´da son günlerde yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Hilmi Derinel ve ekibi görevde olduğu dönemlerde yaşanan değişim ile Mehmet Özhaseki ?Onursal Başkanlık´ görevini Mustafa Çelik´e bırakmış ve bu da genel kurulda üyelerin oy birliği ile aldığı kararla kabul edilmişti. O günden sonra yaşanan gelişmeler karşısında Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Çelik, uzun bir açıklama metni ile tüm kamuoyuna bu görevden istifa ettiğini açıkladı. Her sporsever farklı görevler yapmak ister ve Başkan Çelik´te, Kayserispor başta olmak üzere diğer kurumlara da bundan sonrasında da yasal yollarla gereken tüm destekleri vereceğini yinelemiş.

Yapılan açıklamada dikkatimi çeken bazı noktalar var. Mesela Başkan Çelik´in, amatör kulüplere malzeme dağıtımı sonrasında yaptığı açıklamalara neden hiçbir yönetici cevap vermedi? Çünkü Başkan Çelik kendisiyle herhangi bir irtibat kurulmadığını belirtiyor. Orada gayet samimi bir şekilde Kayserispor´a mesaj gönderilmişti! Diğer yandan ?bu istifa mevcut yönetimin elini rahatlatmak için´ denmiş ama bu görevin herhangi bir bağlayıcılığı bulunmadığını, sadece manevi anlamda bir yükümlüğü olduğunu duyarız. Acaba yanlış mı biliyorum? Başkan Mustafa Çelik bu görevden feragat etse de yine de Kayserispor için elinden geleni yapacağını söylerken daha önce yaptığı çalışmaları ?Onursal Başkan´ olduğu için yapmadığını, aksine Kayseri için her zaman kurumlara destek olacağını dile getirmiş.

Bakıyorum da ?O bunu söyledi, bu şunu yaptı, o bu sözleri verdi´ derken aslında bazı kişiler gelecek için yapacağı çalışmalarda farklı yol izleme konusunda kararlar almışlar. Başkan Mustafa Çelik´te bunlardan birisi. Umarım alınan bu kararlar Kayseri refahı ve geleceği için olumlu olur. Başkan Çelik´in dediği gibi isminin başında Kayseri olan her türlü oluşumun başarısı için elimizden geleni yaparız. İster yönetimlerde olalım, isterse ?Onursal Başkanı´ olalım. İsterse de sade bir vatandaş olarak kenardan izleyelim. Ama başarı için her zaman yardım ederiz?