MUSTAFA GÜRBÜZ


OYUNCU TRANSFERİNDE HATA OLMASIN

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’da yeni dönem için atılan adımlar sevindirmeye başladı. Transfer yasağı konusunda her ne kadar sorunlarımız olsa da, olumlu adımların atılması ile bu konuda bir mesafenin kat edildiğini görmek içimi biraz olsun rahatlatıyor. Yabancı konusunda eldeki isimlerle yol birlikteliği yapılıp yapılmayacağı hep merak konusu olmuştu. Bu konuda yönetim kesenin ağzını biraz daha açmayı uygun görmüş olmalı ki, takım olarak eldeki isimlerin yanı sıra dışarıdan takviye edilenlerle de prensip anlaşmaları yapılmaya başladı. Yani paramız yok diyerek oturup beklemektense bir yerlerden kaynak bulunmuş veya oluşturulmuş ki, yabancı konusundaki takviyelere geçilmiş.

Burada her şey güzel ama ben bir konuda gerek yöneticileri gerekse de teknik ekibi uyarmak isterim. Yabancı konusunda ince eleyip sık dokunması gerekiyor. Elde bulunan yabancı isimlerin ne yazık ki büyük bir bölümü istenileni veremiyor. Sezon başlarında yapılan hesaplamalarda hatalar yapılması sonrasında başımızı mali açıdan da çok fazla ağrıtabiliyor. Transferdeki hatalar yerli oyuncu konusunda pek sırıtmıyor ama yabancı oyuncudaki sınırlama nedeniyle yabancı konusunda belirgin bir hal almaya başladı. Kontratların fesih edilmesinde bile uçuk rakamlar istenebiliyor. Bu yüzden de daha önce yapılan hataların da bir ders niteliğinde olduğunu belirterek bu konunun hassas olduğunu bir kez daha belirtmek isterim.

Yabancı oyuncular demişken bu arada yerli oyuncu konusunda da görmezden gelmeyelim diye bir durum ortaya çıkmasın. O konuda da yine ince düşünülmesini ve alt yapıda umut vaat eden varsa dışarıda oyuncu aramaya gerek olmadığını ifade etmiş olalım…