SAMİ DAYANGAÇ


PALANCIOĞLU'NUN PROJELERİ

SAMİ DAYANGAÇ


 

Melikgazi Belediye Başkanlığı’nda başarılı bir dönem geçiren Mustafa Palancıoğlu Cumhur İttifakı’nın adayı olarak açıklandı. Beklenen bir açıklamaydı. Başarıyla yerine getirilen Melikgazi Belediyesi hep yatırım ve icraatlarıyla konuşuldu, yeniden aday yapıldı. Bizim en çok dikkatimizi çeken Mustafa Palancıoğlu'nun yeşillendirme çalışmaları sırasında dev ağaçlar diktirmesi olmuştu. Minik ağaç dikimine ve en az on yıl büyümesini beklediğimiz ağaçlandırmalara alışıkken 10-15 yıllık ağaçların dikilmesi ve onların toprakla bütünleşmesi, yıllardır orada ağaçlar vardı izlenimi bırakıyor. Bazı alanlarda dikilen mesela ıhlamur ağaçlarının yapraklarının vatandaşlarca toplandığını görmek de çok güzel bir görüntü.

Bize farklı gelen bir başka eser de Melikgazi Çarşı. Ülkemizde benzeri olmayan çarşı modern mimarisiyle şimdiden merak konusu.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 5 yılda 21 okul, 15 kütüphane, 15 aile sağlığı merkezi, 15 sosyal tesis, 18 cami, 9 Kur'an Kursu, 270 yeni park, 3 milyon metrekare yeşil alan, 600 kilometre yeni yol kazandırdı. Kentsel dönüşümle yepyeni mahalleleri ilçemize kazandırdı. Geçmişimize sahip çıkıp Gön Han ile Köşk Medrese başta olmak üzere birçok tarihi eseri restore ettik. Gördünüz mü hizmeti?

Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu şehir planlaması hususunda gerçek bir uzman. Bir şehir plancısı olarak en çok çalışmayı kentsel dönüşümde yapacak. Melikgazi’de artık 10 katlı binalar olacak. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 2. Etap’a başlanıyor. Çorakçılar’da yeni kentsel dönüşüme başlanıyor. Melikgazi için ilk, Kayseri’ye örnek olacak en önemli mimari projelerin başında Altınoluk Mahallesi Bahçelievler Konut Projesi yer alıyor. Çatısında GES ve yağmur suyu toplama hattı olacak. Melikgazi’nin farklı yerlerinde bu yatay mimari yaygınlaştırılacak.

Gön Han ve Vezir Han’ın işlevlendirilmesi ile Kayseri’nin iki gözde mekânı ortaya çıkacak. Urgancılar Çarşısı’nı restore ederek Kazancılar Çarşısı’nın bağlantısı yapılacak. Melikgazi’ye modern bir kongre merkezi Teknopark’ın hemen karşısına raylı sisteme yakın bir alana yapılıyor. Mimarisi ve fonksiyonları ile Kayseri’ye yakışır bir mekân olacak. Erciyes yolunda planlanan Kamp Merkezi ise tam 50 tane bungalov bulunacak. Ortak merkezde toplantı salonları, restoranlar var. Burada toplu organizasyonlar kamplar yapılacak. Kayseri’ye en çok değer katacak projelerden biri olması bekleniyor. Dâhiler Koleji milli ve manevi değerlere sahip üstün zekalı öğrencilerin yetişeceği yatılı kolej TÜZDEV ile birlikte Kayseri’ye kazandırılacak. Erciyes Üniversitesi’nin girişine 7/24 Kütüphane açılıyor. Yanına da Bilgiyi Ticaretleştirme Merkezi (BTM) yapılacak. 

Çocuk Üniversitesi, doğa temalı parklar, mesire alanları daha pek çok proje. Rutin belediye hizmetlerini hiç aksatmadan yerine getiren Mustafa Palancıoğlu açıkladığı projelerin fazlasını yaparak başarılarını taçlandıracak inancındayız. Başarılar Sayın Palancıoğlu...

 

GÜNÜN SÖZÜ: Yalnızlık zeki beyinlerin, çıkarsızların ve sağduyulu insanların kaderidir…