MUSTAFA GÜRBÜZ


ROTMAN KAYIP SAYILMAZ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor sezon arası verse de bu arada yapılan çalışmaları eksilmeden gerçekleştirmeyi ve buna göre plan ve program yapmayı hedefliyordu. İlk fire geçen gün yaşanmış oldu. Orta sahada uzun süredir müzmin sakat kadrosunda yer alan ve sezon başında gidecek bir kulüp bulamadığı için Kayserispor´a gelen Rotman sözleşmesindeki fesih maddesini kullanarak Kayserispor´la yollarını ayırdı. Sezon arasında ilk firesini bu şekilde yaşayan takımda, diğer futbolcular konusunda ise bir hareketlenmenin olmaması aslında sevindirici. Mali olarak kulüple sezon ortasına kadar belli bir ölçüde para pazarlığı yapan futbolcuların, şimdilik gözü 31 Ocak tarihine kadar sürecek olan ikinci transfer döneminde.

Kayserispor´da, Rotman´la yol ayrılığı yaşayan teknik heyet bence bu duruma hazırlık anlamında bazı çalışmalara da imza attı. Bunların başında alt yapıdan gelen isimlerden bazılarının hazırlık kampına çağrılmasıdır. Ayrılıkların yaşanması adına teknik heyet herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için en akıllıca adımı da attı diyebiliriz. Bu söylemimden şimdi ?kulüpte gidecek var mı?´ diye düşünce ortaya atılmasın. Sadece işi garantiye alan bir yönetim ve takımın ikinci yarıda yoluna kazasız devan etmesini sağlayacaktır.

Gelelim Rotman´ın gidişine! Bence takımda pek etkisi olmayacak bir kayıptır. Yazımın başında da belirttiğim gibi müzmin sakat kadrosunda gibi fazla yer almayan bir oyuncuydu. Burada verilen ücretin iki katına yakın bir miktar karşısında kendisinden bekleneni yaptı ve çekti gitti. Bu gidişin sadece Kayserispor için kayıp olmayacağını belirtirken diğer yandan eğer ki yeni dönemde bu isim dönüş isterse o zaman yönetim lütfen ?olmaz´ cevabı versin. Bizi yarı yolda bırakanlarla işimizin olmadığını anlatsınlar?