SAMİ DAYANGAÇ


SAĞLIKTA ATOM KARINCA

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Kayseri’de göreve başladığı zamanlarda çalışma şekli, personeli ve ekibiyle kurduğu sıcak diyalog ile farklı bir müdür versiyonu çiziyordu. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu oluşu, üniversite ile de sıcak ve yararlı ilişki kurmasına da vesile olmuştu. Bakanlık’ta pek çok arkadaşının üst düzey makamlarda bulunuşu şehrimize büyük yarar olarak dönüyordu. Araç gereç ile şehrimizin ihtiyacı olan gerek hastane, sağlık ocakları, ekipmanları ve de personeli derhal karşılık buluyor ve kazanan şehrimiz oluyordu.

Hayırseverler ile sıcak ilişkisi, mütevazi tavrı, yine sağlığa büyük kazanımlar olarak dönüyordu. Mesela bir hayırsever kanser hastalığının son evresi çok sancılı geçiyor diye bu tür hastaların son evrelerini geçirecekleri bir sağlık kuruluşu kurmak istiyor, o zaman şehri yönetenlerden birinin biz yapacağız sözü üzerine yapılamıyor ve hayırsever gönlüne küsüyordu.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli hayırsever aileye ziyarete gidiyor ve onları depremde riskli bina sayılan bir sağlık ocağının yerine modern bir sağlık ocağı yapmaya ikna ediyordu. Tamamlanan binayı gidip gördük, butik bir hastane diyebiliriz, tam donanımlı, şehrin en gelişmiş mamografi cihazı Sayın Benli tarafından bu sağlık ocağına konuyordu. Medine Sağlık Ocağı. Gidin, görün...

İlçelere hastane, sağlık ocakları çalışmaları devam ederken Şehir Hastanesi de tamamlanıyor ve İl Sağlık Müdürü’ne Başhekim ile sıkı mesai yapmaları görülüyor ve bu ikili başarı ile şehrin göz bebeği sağlık kuruluşu haline getiriyorlardı.

Derken corona virüsü salgını başladı. Özellikle umrecilerle yakından ilgilenip ziyarete gidilmesinin sakıncalarını anlata anlata yoruldu. Virüs, insanımızın vurdumduymazlığı nedeniyle yayıldıkça yayıldı. İl Sağlık Müdürü Doçent Doktor Ali Ramazan Benli, Diş Hastanesi’ni geçici süreyle askıya alıp diş hekimleri dahil hepsini sahaya sürdü. Hiçbir sağlık çalışanı da mazeret beyan etmeden, torpil vs arayışına gitmeden çalıştılar, çalışıyorlar.

Bu şehirde corona ile mücadele eden kahramanlardan birisidir Ali Ramazan Benli. Vali ile olan uyumu, Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer belediye başkanları, kurum ve kuruluşların yetkilileri ile sağlıklı iş birliği ve ortak çalışmaları bu virüsün etkisini önemli ölçüde azalttı. Ama insanımız uyarılara da pek de uymadı...

Devamı yarın...