MUSTAFA GÜRBÜZ


SAHADA TAKTİKLER KONUŞACAK!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor bu hafta bir hayli zorlanacak. Rakibi ligde başarılı bir sezon geçiren Yeni Malatyaspor. Takımın başında ise geçen yıl olduğu gibi Erol Bulut var. Farklı bir takım hüviyetine sahip olan Yeni Malatyaspor, oyun ve taktik anlayışı itibariyle bu hafta bile yenebileceği Fenerbahçe´yi elinden kaçırdı dersem yanlış olmaz. Ligde farklı bir oyun ortaya koyan Yeni Malatya, bu sezon çıkış yapan Konyaspor gibi Avrupa Kupaları´nı hedefliyor. Gerçi geldiği noktaya bakınca bu hedefinde de bir hayli yol almış gibi görünüyor. Onların böyle bir hedef veya istekleri olsa da, önemli olan Kayserispor´un bu hafta alacağı puan veya puanlardır.

Rakibi karşısında bazı eksiklere rağmen sahada mücadele edecek olan takımda en azından oyuncuların moral olarak bir sıkıntı içinde olmadıklarını bilmek beni sevindiriyor. Önemli olanın inanmak olduğunu hemen her fırsatta dile getiren ben, bu maç öncesinde de yine söylemek isterim ki, Kayserispor´da futbolcuların galibiyetin geleceğine inandıkları takdirde, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmamaları için bir nedenleri yok.

Cumartesi günü oynanacak olan maç öncesinde takımda bazı pozisyonlar için yorumlar olsa da, Hikmet Karaman´ın Bursa maçında olduğu gibi ?her futbolcu, her mevkide kendisine yer bulmalı ve oynamalı´ olayını bu maçta görebiliriz. Rakibin çakılı dediğimiz futbol taktik olayından biraz daha farklı bir algıda olabileceğini de unutmadan her iki başarılı teknik adamın taktik savaşı şeklinde geçecek maçta, temsilcimize başarılar diliyorum?