SAMİ DAYANGAÇ


ŞEHİR HASTANESİ’NDE GÖZ

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Şehir Hastanesi kuruluşundan günümüze kadar sıklıkla tartışıldı, konuşuldu ve gündeme geldi. İlk zamanlar şehre olan uzaklığı konu edildi. Daha sonra buna ulaşım sorunu yamandı. Ama hiç kimse bu hastanede ne tür hizmetler veriliyor, piyasa ile farkı nedir ilgilenilmedi. Ne zaman ki bir yakınımız bu hastanede tedavi olmak durumunda kaldı, hastanenin modernliği, temizliği ve verilen hizmeti bizzat görme durumu hasıl oldu.

Biz de bugünkü yazımızı gözleme dayalı olarak bilgi ve takdirlerinize sunacağız.

Bizim gidip yerinde incelediğimiz bölüm göz bölümü. Göz bölümünün başında genç, pırıl pırıl, her gelenle içten gülüşle ilgilenen bir doçent var. Doç. Dr. Necati Duru. Mutlaka görün, tanışın. Kısaca Necati Hoca’yı tanıtıp yapılan hizmetlerden de bir demet sunalım.

Dr. Necati Duru, 2007 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Göz Hastalıkları uzmanlık eğitimini 2011‘de tamamladı. 2015 yılında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği’nde ‘Kornea ve Kontakt Lens' birimini kurdu. 2017 yılında ‘Doçent’ ünvanı alan Dr. Necati Duru, 2018 yılından beri Kayseri Şehir Hastanesi'nde Göz Kliniği Klinik Şefi olarak görev yapmaktadır. Doç. Dr. Necati Duru’nun 38’i yurt dışı hakemli dergilerde İngilizce olarak yayınlanmış makale ve orijinal klinik çalışma olmak üzere, 70 civarında yayını bulunmakta.

Kayseri Şehir Hastanesi'ne taşınılmasıyla birlikte Göz Kliniği'nde yeni bir yapılanma oluşturulmuş.  Doç. Dr. Necati Duru Klinik Şefi olmasıyla birlikte ekibiyle birlikte Göz kliniği, Kayseri şehrine ve çevre illere hizmet veren göz kliniğine başvuran çoğu hastanın çözüm bulduğu bir klinik haline geldi. Bu dönemde Excimer Lazer Ünitesi kuruldu. Bu ünitede 2000 civarında hastaya lazer yapıldı. Bu durum kamu hastanesinde yapılabilmesi için büyük bir başarıdır. Yine Şehir Hastanesi'de kornea nakli yapılmaya başlandı. Çok sayıda nakil yapıldı. Hatta Femtosaniye lazerli kornea nakli yapılmaya başlandı (bu durum hiçbir devlet veya üniversite hastanesinde bugüne kadar yapılmadı).

Ayrıca bütün göz alt birim dalları kuruldu. Hastalarımıza üst düzey kaliteli hizmet verilmeye başlandı.

Bütün bu başarının sebebi göz kliniğinin genç dinamik hekim grubuna sahip olmasıdır. Sevgili okur, bizaat gidip yerinde inceledik, hastalarla sohbet ettik, başta Necati Hoca’dan Dilek Gür' e kadar herkesle ne kadar yakından ilgilendiklerine bizzat şahit olduk. Şahsen Kayseri adına gurur duyduk. Her türlü göz operasyonlarına dışarıda büyük paralar vermektense bu genç ve dinamik ekibe teslim olmanızı öneririz.