MUSTAFA GÜRBÜZ


SIRADIŞI BİR SPOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde salondan tutun da, statlarda yer alan spor müsabakalarına kadar hemen hemen tüm branşlar hakkında en ince detaylarına kadar bilgi paylaşımı yapıyor ve ilimizin spor konusundaki kat ettiği mesafeleri tartışıyorum. Bu yazımda biraz daha alışık olmadığımız ve özellikle Avrupa´da çığ gibi büyüyen bir spordan bahsedeceğim. Malumunuz mevsim kış olunca insanın aklına ?buzda veya karda yapılan hangi spor´ diye bir soru gelebilir. Yazımızda kayak veya kaymakla alakalı bir spordan bahsetmeyeceğim. Aksine topla oynanan ve küçük alanlarda yapılan bir spordan bahsedeceğim. Daha çok salonlarda ve plajlarda görmeye alışık olduğumuz bir spordan, ?Kar Voleybolu´ndan!´ İlk kez duyanlarınız olabilir. Ama söylemem gerek ki, plajda oynanan, voleyboldan hiçbir farkı olmayan ve sadece kar üzerinde oynanan bir spor.
İlk kez geçen yıl duyduğum bu spor Erciyes´te yapılacaktı ve gerekli pistler konusunda da çalışmalar yapılıyordu. Konu ile ilgili olarak da İl Temsilciliği ile paylaşımlarım olmuştu. Fakat turnuva bazı nedenlerden ötürü geçen sezon yapılamamıştı. İşte ilimizde bir yıllık geçmişi olan bu turnuva konusunda önümüzdeki günlerde yapılacak olan maçlar için son hazırlıklar da yapıldı.
Develi Kapı mevkiinde yapılacak olan bu turnuva Erciyes´in havasını da değiştirecek. Tamamen plaj voleybolundaki kurallar geçerli olacak. Sadece iki sporcudan oluşan takımlar birbirlerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele edecekler. Bakalım plajda oynanan voleybol kadar Kar Voleybol´u da ilgi görecek mi?