MUSTAFA GÜRBÜZ


SPONSORLUKLAR VE KULÜPLER


İlimizde yer alan kulüplerde son günlerde hareketli saatler yaşanmaya başladı. Özellikle fazla gelirleri olmayan kulüpler için kurumların veya işletmelerin sponsor olmaları bir sporsever olarak beni mutlu etti. Bakınız geçtiğimiz yıllarda ilimizde yer alan bazı firmalar gerek isim sponsorluğu gerekse de diğer konularda kulüplere yardımcı olmuşlar ve o dönemlerde spor adına ilimiz coşkulu anlar yaşamıştı. Ama yaşanan süreç ve değişimler derken bu durum nötrleşmiş hatta geriye doğru bir gidişat yüzünden kulüpler zor anlar yaşamaya başladı.
Erciyesspor kayyım heyeti ile yönetilen ve yakın zamanda da bir yönetim seçmek için çalışan kulüp olsa da Medical Palace Hastanesi, sağlık sponsorluğu için anlaşma yapıyor. Bu gelişmeye sevinirken hemen bir başka gelişme kulağıma geldi. Salon sporlarında ilimizde yerel yönetimlerden destek alıp ayakta durmaya çalışan AGÜ Spor´da şimdi TMSF´ye devredilen Bellona ile sponsorluk işini çözümlüyor. Yani kısacası roller değişirken işletmelerin başına yeni gelenler yaşadıkları şehirde yer alan sosyal hayatında bir parçası olduklarını anımsatarak bu gibi spor kulüplerine destek vermeye başladılar. ?Peki, daha öncesinde bu kurumlardaki isimler şehirde yaşamıyorlar mıydı?´ diye sorabilirsiniz.
Haklısınız, onlar bu şehirde yaşıyorlardı ama ne hikmetse zamanla bunu unutarak şehirdeki sosyal hayata can vermekten vazgeçtiler. Kendilerince meşguliyetleri tercih ettiler ve sonrasını hepimiz biliyoruz. Fazla söz söylemeye gerek yok. Umarım spor kulüplerimiz (futbolundan basketboluna, voleyboldan masa tenisine kadar) daha fazla kendilerine destek olacak kulüpler bulurlarda yaşamaya devam ederler?