MUSTAFA GÜRBÜZ


SPOR BAKANI KILIÇ´A SORMALIYIZ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bugün ilimizde çok önemli bir misafirimiz olacak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç! İlimizde bir dizi incelemelerde bulunacak Sayın Bakan, umarım mutlu haberler vermek için ilimize gelecektir. Çünkü uzun süredir dilimizde bir pelesenk olan bazı konuları, ilk muhatabına anlatmak ve kendisine bu konulardaki sıkıntılarımızı ulaştırma imkanı bulacağız. Uzun süredir dilimizden düşürmediğimiz hatta bu konuda bazı profesyonel kulüplerin kapılarına kilitler vurduğunu bildiğimiz spor salonu konusu hala çözüme kavuşabilmiş değil.
Öyle farklı adreslerde değil, Atatürk Spor Kompleksi´nde yer alan bir alanda yapılacak olan salon ilimize derin bir nefes aldıracaktır. Çünkü farklı faaliyetler derken spor salonları bu konuda Kayseri´deki takımların ihtiyaçlarını karşılamıyor. Sadece maçlarda değil diğer yandan idmanlar konusunda bile salonlarda saat çakışmaları yaşanırken, geç saatlerde idman yapma durumlarıyla kulüpler karşı karşıya kalabiliyor.
Gelelim Erciyes´e! Erciyes konusunda ne söylesem boş. Bakınız ilimizdeki yerel yöneticiler şehrin imkânlarını kullanarak yaptıkları yatırımlarla ve ortaya çıkan tesislerle karşılığını tam olarak alamıyorlar. Sadece bir günlük organizasyonlarla ağızlara bal çalınmak isteniyor. Halbuki devlet imkanları ile yapılan diğer iller ki, Erzurum başta olmak üzere küçüğünden başlayan olimpiyatlarla gövde gösteri yapıyorlar. Sayın Bakan Mehmet Özhaseki bir zamanlar, artık ülkelerin değil dünyada şehirlerin yarıştığını söylemişti. İşte biz bu yarışı spor dalındaki en önemlisi de sanırım kış sporları olsa gerek burada kaybediyoruz?