MUSTAFA GÜRBÜZ


SPOR VE DARBE!


Aslında bugün ne yazayım diye çok düşündüm. Çünkü hafta sonunda ülkemde yaşanan olaylar ve yetkililerin deyimiyle ?darbe girişimi´ halk tarafından püskürtüldü. Öyle bir zamanda yaşanan olaydı ki bu durumun neresinden baksanız her tarafında yanlışlıklar vardı. Anayasal düzen ve demokrasi denen olguların hepsi bir grup tarafından silinmek istendi. Halk gereken cevabı ilk saatlerden itibaren verdi ve meydanlarda hala halkın tepkisi devam ediyor.
Gerçekten Cuma akşamı böyle bir durumu siyasilerin ağzından duyunca çok şaşırdım. Çünkü her darbe girişiminde bu ülke çok büyük bedeller ödemiştir. Bu ülke derken ülkem insanı sıkıntılar içinde kalmıştır. Her şeyin 10 veya 20 sene geriye gitmesinden bahsedilmiştir. 25-30´lu yaşlardaki gençler ülkemdeki darbe olaylarını pek hatırlamasalar da yurt dışındaki ülkelerde yaşanan olaylar basın yoluyla çok net bir şekilde kişileri de fikir sahibi yapabiliyor. İşte gençler de ülkem için demokrasi için meydanlarda darbeye tepkisini göstermeye devam ediyor.
Ülkemde hal böyle olunca diğer yandan spora bakış ise arka planda kaldı. Mesela yapılması beklenen fikstür çekimi vardı. Süper Lig takımları ve taraftarlar heyecanla hep bu günü beklerlerdi. Yaşanan olaylar bu konuların gündeme gelmesini bırakın belki de başka bir zamanda yapılmasını da gündeme getirecektir. Umarım ülkem gündemi en kısa sürede normale döner ve kaldığımız yerden hayatımıza ve taraftarı olduğumuz takımların maçlarını izlemeye devam ederiz.