MUSTAFA GÜRBÜZ


SPOR DA GALİBİYETLER BU HAFTA BİZDEN YANA!

SPOR DA GALİBİYETLER BU HAFTA BİZDEN YANA!


1-0 gibi bir galibiyet her zaman için önde olan takıma zor bir galibiyet yaşatır ki Kayserispor da bu hafta iyi oynamadığı bir maçta kazanarak yaşadı. Kadir Has Stadı’nda zor geçen maçta görülen odur ki Amrabat ve Gökhan arasındaki soğukluk diğer takım futbolcularına kadar yansımış ve bu iki futbolcu arasındaki sıkıntı yüzünden takım bir türlü lige adapte olamamıştır. Bu nedenle yönetim ve teknik heyeti bir kez daha uyarmakta fayda var diye düşünüyorum…

 

Gelelim Bank Asya 1.Lig temsilcimiz Kayseri Erciyesspor’a! Gerçekten kendisinden beklenen bir skor ve geriye düşmesine karşın rakibi sahasında hapsederek 3 golle 3 puanı almasını bilmek. İşte Erciyesspor ve işte galibiyetin lige yansıması. Erciyesspor gösterdi ki bu yolda hedef Süper Lig ve bu konuda da yöneticilerin şakası olmadığı gibi futbolcular da buna inanmışlar. Bir diğer tebrikte Başkan Ziya Eren’e! Eren bu galibiyet ve sonrasında söz verdiği primle futbolculara alınlarının teri kurumadan haklarını veriyor. Bunu gören futbolcu da elbette ki karşılığını sahada geriye düşse bile öne çıkartarak gösteriyor. Helal olsun sana da Erciyesspor gibi Ziya Eren.

 

Salon sporları denince akla şu sıralar ilk olarak Kaski Bayan Basketbol Takımı geliyor. Bayanlar Avrupa Kupaları’ndaki başarılı sonuçlarının ardından ligde de fırtına gibi esmeye devam ediyorlar.  Rakip bu hafta Beşiktaş’tı ve salonda adım atacak yer bırakmayan Kaskispor rakibinin aşırı derecede ezerek yenmesini bildi. Aradaki fark bir hayli fazla ve oyuncular birde Perşembe günü salonlarında İsrail takımıyla karşı karşıya gelecekler. Haydi, bayanlar bu galibiyetlere bir yenisi de İsrail karşısında…

 

Aslında fazla uzatmadan son noktaları koymak istediğim bu yazımda bu hafta gerçekten başarılı sonuçlar bitmiyor. Salon sporlarında Melikgazi Belediyesi Voleybol Takımı ve Basketbol Takımı da galibiyetlerine bir yenisini daha ekleyen ekipler arasındalar. Voleybol da rakibini 3-1 yenen Fuat Kalay ve oyuncularının yanı sıra basketbol takım oyuncuları da Melikgazi Belediyesi’nde başta Başkan Memduh Büyükkılıç ve kulüp başkanı Mahmut Danacı’ya emeklerinin karşılığını vermeye çalıştılar. 

 

Son olarakta Ampute Süper Lig’de mücadele eden Kayseri Bedensel Engelliler Spor Kulübü’ne! Onlarda ligde oynadıkları maçları tek tek geride bırakmaya çalışanlar arasındalar ve bu hafta yine rakiplerine göz açtırmadan sahadan mağlup göndermesini bildiler. Onlara da başarılar derken Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin bir sözünü hemen hatırlatmak istiyorum. “Bu şehir de spor tesisler var ama içerisinde mücadele edecek takımlar yok. Onlarsız bu iş olmaz. Mutlaka tüm takımlarımıza destek olacağız “derken başkanın destekleri sadece tesisler yönünden olmadı birde onlara moral vererek bu sezon büyük başarıların altına imza atılmasına yardımcı oldu.

 

İşte kayseri de spor tesisleri işte spor takımlarımızın aldıkları bu haftaki sonuçlar…