MUSTAFA GÜRBÜZ


ŞUMİ, ?İNTİHAR´ ETTİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor, Avrupa Kupası yolunda önemli bir kulvarı kayıpla kapadı. Aslında Teknik Direktör Şumi´nin çıkartmış, olduğu ilk 11 her şeyin açıklayıcısıydı. Kadroda uzun süre yer almayan oyunculardan kurulu bir kadroyla, Akhisar karşına çıkmıştık. Takım eseme listesini ilk gördüğümde söylediğim şey,  Şumi kupadan çok Ligi düşünmüş´ oldu. Maçı izlerken de ortaya konan oyun ve futbolcuların performansları, bu düşüncelerimin ne kadar doğru bir yaklaşımda olduğunu gösterdi.

?Şumi aslında intihar etti´, dersek yanlış olmaz. Maç sonrasında her ne kadar hedefimiz bu değildi dese de, bu işin bahanesidir. Kayserispor oynayacağı 3 tane 90 dakika ile Avrupa Kupası kapısını ardına kadar açacak, hatta bu yıl bu sayede Avrupa´dan ciddi para da kazanacaktı. Şimdi ne oldu? Kulüp ligde uzun bir maratonda mücadele etmek ve ilk 5 hedefi için yoğun mesai harcayacak. Ligde bu mücadele verilirken şunu da belirteyim: Rakipleri ilk yarıdaki gibi aynı kadroda kalmadılar. Yapılan takviyelerle güçlendiler. Bu nedenle her şey ilk yarıdaki gibi olmayacaktır. Yani öyle güle oynaya değil, dişe diş mücadeleler sonrasında puanlar haneye yazılacaktır.

Şumi´nin bu konuları bizden daha iyi etüt ettiğini biliyorum ama yine de bunları söylemek durumundayım. Kupada yarı finalle birlikte finale kalsak, çok mu kötü olurdu?