MUSTAFA GÜRBÜZ


SUMUDİCA DIŞARI DEĞİL, İÇERİYE BAKSIN!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´da son günlerde yaşananlar ve yapılan eleştiriler için bir basın toplantısı düzenlendi ya da ben böyle düşünüyorum. Toplantıda Şumi kendilerine yapılan eleştirilerden ve baskıların ilerleyen zamanlarda strese dönüşebileceğini belirterek sakin olunmasını istedi. Bu sözlerinden sonra toplantıya katılan arkadaşlarla birbirimize bakarak ?Şumi neden bahsediyor?´ diye sorduk. Olayın ne olduğu toplantının ilerleyen dakikalarında anlaşıldı. Yaygın medyada,  Kayserispor´la alakalı yapılan eleştiriler ve buradaki açıklamalar sanırım Teknik Direktör Şumi´yi stres altına sokmuş. O da böyle bir basın toplantısıyla cevap verme gereği duymuş. Olayın geneli böyle.

Olayın geneli derken aslında konu ile alakalı birkaç kelamda bulunmak isterim. Bu kelamlarımızı da Şumi´ye ulaştırsınlar. Çünkü basın toplantısının son bölümünde masadan kalkarak en azından bazı arkadaşlarımızın soracakları soruları olduğunu görünce Şumi´nin eleştiriler karşısında fazlaca sabırlı olmadığını bir kez daha net bir şekilde görmüş oldum. Kayseri basını yaşanan bunca puan kaybına rağmen hala Kayserispor´un yanındadır. Şumi yöneticileri gibi öncelikle yaygın basını değil, Kayseri basınını takip etmelidir. Burası Kayseri. Bunun altını bir kez daha kalınca bir şekilde çizelim. Diğer yandan Şumi´nin de belirttiği gibi önemli olan Kayserispor´dur ve bu takım ligin altında da olsa üstünde de olsa her zaman biz yanındayız. Bu arada yaşanan durumlar karşısında da eleştirilerimi mutlaka yaparız. Bakınız takım ikinci yarıda bir form düşüklüğü yaşıyor. Burada ele alınması gerekenler rakiplerin Kayserispor taktiğini çözmüş olmaları ve bir de yaptıkları takviyelerdir.

Kayserispor sezon arasında sadece iki takviye yaptı. Bu da yeterli değil. Defans konusunda sorunlar yaşıyor ve yaşayacak da. Bir de şimdilerde kaleci sorunu çıktı ki o konuya daha fazla değinmek istemiyorum. Çünkü bu konu ile alakalı soru sorduğumda işin farklı boyutlara gittiğini sezdim.

Kayserispor bu hafta sahasında Kasımpaşa´yı konuk edecek. Bu maçta yine taraftar tribünlerde yerini alacak ve 90 dakika desteğini esirgemeyecek. Olması gereken bu değil midir? Takımının sonuna kadar arkasında durman ve eller patlayana kadar alkışlaman. Bu nedenle Kasımpaşa maçı sonrasında tüm stresin ortadan kalkacağını düşünüyorum. Bu maça ona göre hazırlanılmalı ve kurtuluş maçı olarak sahada herkes elinden geleni yapmalıdır. Bu takım ilk yarıda tüm bu söylediklerimi gerçekleştirdi?