MUSTAFA GÜRBÜZ


TAKIMLARIN KUPA MESAİSİ!


Kayserispor nihayet kupada tur atlayabildi. Her zaman olduğu gibi yine ecel terleri dökülen bir tur oldu. Rakibini yine küçümseyen futbolcu topluluğu rakip sahada zor anlar yaşadı. 90 dakikalık zaman diliminde maçı galibiyetle tamamlamasını bilemeseler de 10 kişi kaldıkları maçta uzatmalarda galibiyete ulaşarak turu atlayabildiler. Kayserispor´un yedek ağırlıklı oynayacağını düşünürken bir de ne görelim as kadrosunda yer alan isimlerin büyük bir bölümü sahada yerlerini almışlardır. Kayserispor bu haliyle ligde daha çok bize ecel terleri döktüreceğe benziyor. Hazırlıklar konusunda futbolcuların sıkıntısı olmasa da saha içerisindeki deneyimlerinin noksan olması ve zaman zaman hakemle girilen diyaloglarda kartlar görülmesi daha çok tecrübe eksikliğini gösteriyor.
Kayserispor´un Orhangazi karşısında aldığı bu galibiyet önemli bir adım olsa da umut ediyorum ki kupada hedefini üst sıralar olarak belirleyen temsilcimiz bundan sonraki maçlarda daha dikkatli olur ve rakibini küçümsemeyen bir performans ile sevenlerine güzel oyunlar sergilerler.
Kayserispor´un dışında bugün bir de Erciyesspor´un önemli bir maçı oynanacak. Yokluk içerisinde yer alan Erciyesspor Bal Ligi´ndeki Amasya´ya umarım galibiyeti hediye etmez. Onlar da zar zor müsabakaya çıksalar da en azından futbolcular gururları ile ortaya koydukları futbolla bu maçtan galip ayrılan kendilerine destek verenlerin yüzünü güldürürler. Şimdilik gözler Erciyesspor-Amasya maçında bakalım ne olacak?