MUSTAFA GÜRBÜZ


TAKIMLARIN TRANSFERLERİ!

TAKIMLARIN TRANSFERLERİ!


Takım yönetimleri transfer için birkaç ay öncesinden çalıştıklarını ve sona geldikleri isimlerle de 5 Ocak öncesinde anlaşma yapacaklarını kapalı kapılar ardında ifade ededursunlar, ‘Acaba takımların neler yapacağı konusunda kimler ne söylüyor’ diyorsanız, o zaman şöylece bu konudaki duyumlar ve yorumları sizlerle paylaşalım. Kayserispor da yönetimin transfer çalışmaları pekte hızlı gitmiyor. Çünkü takım kadrosuna dâhil edilecek birkaç isim var ki, onlarda zaten daha önceden belirlenmişe benziyor. Mesela sol kanat ve orta alan için (sağlı sollu oynayabilecek) birkaç isim bulunmuşa benziyor. Galatasaray’dan Çağlar da acaba bu isimlerden mi? Yönetimin eksik gördüğü mevkiler bunlar, peki yorumlar karşısında acaba yönetim kaleye de takviye yapabilir mi? Yabancı isim konusunda ise bombalar kısa sürede patlayacak deniliyor. İşte Kayserispor da gidecek bazı yabancılardan sonra takviyelerinde nasıl olacağı bu şekilde belirtilmiş oldu.
Diğer yandan Erciyesspor da da buna benzer olaylar yaşanıyor. Başkan beş mevki konusunda arayışta olduklarını söyleyince aklıma bazı isimler geliverdi. Bunlardan Mehmet Ayaz, Emre Morgül ve Veli Torun isimlerini zaten başkan gönderilecekler arasında belirtirken diğer yandan forvet arkasında bulunan isim arayışına göre Cihan veya Üstün’den acaba hangisiyle diye düşünmedim dersem yalan olur. Sol kanat konusunda Emre bir hayli iyi oynuyordu, o zaman yedekte devamlı kalan isimler mi gözden çıkartıldı? Diyorum ya birçok isim var. Daha sayamayacağımız. Ama birkaç hafta içerisinde zaten bunlar belirlenir, ha bu arada birde kaleci konusunda arayış denirken acaba gelecek olan kaleci bu takımda ilk mi yoksa, yedek mi olacak?
Şekerspor için ise fazla bir şey söylemeye gerek yok. Kaliteli bulunan kadroya yapılacak bir veya iki isim deniyor ki, zaten bunlardan birisi kendi futbolcusu (bu sezon kiralık olarak bir başka takımda forma giyiyor denildi) diğeri ise yine ilimizde oynayan bir futbolcu. Bakalım kısa bir zaman sonrasında bu soruların tüm cevaplarını hep birlikte görebilecek miyiz?