SAMİ DAYANGAÇ


TALAS’ A YALÇIN DAMGASI

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Uzun yıllar Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü ve sonrasında genel sekreterlik yapması, Özhaseki gibi bir duayenle büyük bir uyumla çalışması, karakteri, yufka yürekliliği ve çalışkanlığı ile hep göz önünde olan bir başkandır Mustafa Yalçın. Gece yarısı İçişleri Bakanı tarafından bizzat aranıp Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği önerilince bu vatan hizmeti deyip yollara düşen bir memleket sevdalısı vatanseverdir. Talas Belediye Başkanlığı’na aday yapılınca bir gün dahi evinde yan gelip yatmadan gece gündüz vatandaşın ayağına gidip yapacaklarını sıralamış, seçildikten sonra da bir bir yerine getirmiş, sözünün eri bir şahsiyettir Mustafa Yalçın. Yaptıklarını tek tek sıralamaya sütunumuz yetmez, belediye sayfasına girip görebilirsiniz. Pati Evi’nden tutun da koyun yıkama, koyun kırkmaya kadar, gübreden tohuma, ‘Belediyemiz Mahallenizde’ etkinliğine, kısıtlamada vatandaşı eğlendiren etkinliklere, açık sinemaya kadar pek çok etkinlik sayılabilir. Mustafa Yalçın ile uzun süreli mesai yapan, çok yakından tanıyan biri olarak şunları da söylemeliyiz. Şehrimizde çok okuyan, okuduğunu anlayan, anlatan, altını çizen sıkı bir kitap okurudur. Edebiyata çok meraklıdır, çok güzel şiir okur. Çok başarılı bir kaval çalandır. Gözü gibi baktığı kitaplarını Belediye Kütüphanesi’ne devreder. Ayrıca müthiş bir tespih koleksiyoncusudur. Son derece yufka yürekli, merhametli, Allah korkusu ve rızasını her işinde gözeten tertemiz kalpli bir başkandır Sayın Yalçın. Mustafa Yalçın'ın son icraatını da takdim edelim. Talas ilçesine muhteşem bir kütüphane kazandırdı.

‘7/24 Kütüphane’ şehrimizle ilgili önemli projelerinden birisiydi. Eğitimli olmak, kültürlü olmak hepimizin olmazsa olmazı. ‘Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya okuyan ol, ya okutan ol!’ anlayışından yola çıkarak okumak ve öğrenmek isteyenlere fırsat hazırlamak asli görevlerimiz arasında. Talas’ın merkezindeki bu kütüphane 7 gün 24 saat gerek akademisyenlere, gerekse buradaki yoğun öğrenci kitlesine en güzel hizmetlerden birisini vermiş olacak. Bu şehrimizdeki dokuzuncu kütüphane olacak. Nezih bir ortam, hem sosyal yönüyle hem kültürel yönüyle zengin bir ortam. Mutlaka gidin ve görün.

İlk etapta 8500 kitabın yerleştirildiği kütüphane bir takım özelliklere sahip. Her şeyden önce 7/24 kütüphane olarak faaliyet verecek. Üniversite öğrencilerinin kullandığı 5 büyük yurdun tam ortasında yer alıyor. Ulaşım çok kolay.

5 katlı bir bina, 3 katı kütüphane, 2 katı da sanat ve meslek edindirme kursları şeklinde kullanılacak.

Ekranlarda görmüşsünüzdür, kitapları sanki yeni doğmuş bebek şefkati ve dikkati ile yerleştiren Mustafa Yalçın'ın o anki mutluluğu görülmeye değerdi.

Mustafa Yalçın'ı yakından tanıyanlar için çalışma ve icraatları asla sürpriz değil, beklenen çalışmalar. Zira geçmişi, başarıları buna dayanak. Zaten o sevenlerini, dostlarını, güvenenleri hiç mahcup etmedi ki...