ŞEVKET TEKİN


TALASGÜCÜ’NDE PAROLA ŞAMPİYONLUK

Sportif - Şevket Tekin


Bölgesel Amatör Lig’de yeni sezonunda ilimiz 4 takımla temsil edilecek. Bu ekiplerin arasında yer alan ve en tecrübeli ekip ise Talasgücü Belediyespor olacak. Hafta sonu sezon hazırlıklarına başlayacak olan Talasgücü Belediyespor, yeni sezona şampiyonluk parolası ile başlayacak.

Ligin başlaması bir yana, yeni sezon adına en sevindirici durum Talasgücü Belediyespor’un yeni bir yapılanma ve Onursal Başkan Mustafa Yalçın’ın destek ve katkılarıyla şampiyonluk kadrosu kurmasıdır. Bununla da yetinmeyen Onursal Başkan Yalçın, eskiden Güreş Eğitim Merkezi olarak bildiğimiz tesisleri Talasgücü’ne verdi. Bir sporsever ve spor muhabiri olarak başkan Yalçın’a teşekkür ediyorum ve spora dair yeni yatırımlarını bekliyorum.

Tabii Talasgücü, başkan ile sınırlı değil! 5 yıldır Talasgücü’nü çalıştıran Teknik Direktör Halil Aslan da büyük bir özveri ile yeni sezon öncesi transferleri gerçekleştirdi. Hem iç, hem de dış transfer çalışmalarını tamamlayan sarı-lacivertliler iç transferde 14, dış transferde 8 ve alt yapıdan 6 oyuncu ile sözleşme imzaladı. Yapılan transferler sadece Kayseri’de değil, tüm Türkiye’de büyük ses getirdi. Açık konuşmak gerekirse, ilimizin bir takımının ülke genelinde konuşulması ayrıca bir keyif veriyor. Sezon hazırlıkları için geri sayıma geçen temsilcimiz, tesislerin son rötuşlarının yapılaması ile oyuncularını tesislerinde bir araya getirecek ve hafta sonunda çalışmalara başlayacak. Talasgücü’nde her şey yolunda gidiyor, ancak şimdilik tek sorun ise sezonun tam olarak ne zaman başlayacağı. Sezon programı ile ilgili federasyon kanadından henüz bir açıklama yok. Hemen her lig için tarih veren federasyonun BAL için ne zaman açıklama yapacağı merakla bekleniyor. Tabii tahminlerde var, Ekim ayı ortasında BAL’da sezonun başlamasına kesin gözüyle bakılması gibi.

Son olarak altını çizmek istediğim bir konu daha var… Takımlarımıza sadece belediyelerin veya bir kişinin değil, tüm Kayseri’nin sahip çıkması gerekiyor. Nedeni ise çok basit. Önümüzde Erciyesspor gibi bir örnek var. Kayserispor zor zamanlar yaşadı ve yaşayamaya devam ediyor. Yeni sezonda şampiyonluk isteyen Talasgücü Belediyespor’u özellikle de iç sahada (Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da) oynayacağı karşılaşmalarda hem taraftar olarak, hem de sponsorluk konusunda yalnız bırakmayalım…