SAMİ DAYANGAÇ


TALAS’TA RAMAZAN


 

Her belediye, kendi ilçesinde Ramazan ayını farklı etkinliklerle kutluyor, vatandaşların beğenisine sunuyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da ‘biz pişirelim siz götürün’ kampanyası ile dar gelirli ailelere, ulaşım sıkıntısı çekenlere, komşuluk bilinci ile hareket edeceklere, çevrelerinde durumları iyi olmayanlara önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Talas Belediyesi’nce her gün farklı menülerle hazırlanan yemekler, müracaat halinde dar gelirli ailelere ulaştırmak isteyenlere hazırlayıp veriyor. 4 ayrı merkezden günlük bin kişiye yemek hazırlanıyor Allah razı olsun.

Adı neden Osmanlı Sokağı kondu bilemeyiz, ama önemli bir ziyaretçisi bulunan sokağın bitim noktasına dev çadır kurdurmuş. Burada çeşitli sanatçılar, şarkıcıların konserleri, şiir dinletileri, söyleşiler yer alarak teravih sonrası vatandaşların ücretsiz olarak hoşça vakit geçirmeleri sağlanıyor. İlk günden beri büyük ilgi gören bu alanda türlü etkinlikler başından sonuna kadar devam edecek. Çocukları bile düşünen Başkan Yalçın, onlara göre de eğlenceler hazırlatmış, hazırlatmaya devam ediyor.

Zaten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara özel organizasyon tertipleten Mustafa Yalçın, hem halk müziği konseri hem de önemli bir tıp doktorunun söyleşisini hanımlara sunmuş ve çok takdir görmüştü. Salonun doluluğu da bunun göstergesiydi.

Ramazan’a hazırlık aşamasında ilçe ve kırsalda bulunan toplam 77 cami her zaman yapıldığı gibi tertemiz edilip halıları da yıkanarak camiiler de hazır edilmişti. Başkan Mustafa Yalçın'ın çok dua aldığı kesin. Antika pazarı, hanımların el işlerinin sergilendiği pazarlar artık çok beğenilen Talas klasiği oldu, aynen devam ediyor.

Ramazan ayı boyunca sürecek etkinlikler sadece Talas ilçe merkezinde yapılmıyor, kırsalda da aynen devam ediyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ: İnsan, kulağından zehirlenir, her duyduğuna inanma…