MUSTAFA GÜRBÜZ


TEKVANDO´DA YENİ DÖNEM!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Spor konusunda ilimizde birçok isim ön plana çıksa da yaptıkları çalışmalar bazı zamanlarda sönük kalabiliyor. Yeni dönemde de bu şekilde birçok isim ilgilendikleri branşların daha iyi olması için mücadele ederken bazıları da bunu kendilerine bir yük olarak algılayabiliyorlar. İşte yola buradan çıkmak istedim ve İl Temsilciliği gibi sorumlu olunan branşlarla ilgilenenlerin yaptıkları çalışmaları bir irdeleyelim dedim. Aslında dün basın toplantısıyla bir araya geldiğim Tekvando İl Temsilcisi Ömer Özuzun da sorumlusu olduğu branşa katkı vermek isteyen birisi olarak karşımıza çıktı.
Tekvando demişken orada bazı gerçeklerden bahsettim ama onları daha sonrasında konuşacağım. Malum tekvando demişken bu sporun ilimizde nasıl olduğunu biraz aktaralım. Geçmiş yıllar ki; sanırım benim de çok heyecanla ilgilendiğim o yıllar geride kaldı. Tekvando 1995´li yıllarda Kayseri´de sanırım altın çağlarını yaşan bir branştı. Bu spora gönül verenler ve şampiyonların ardı arkası kesilmiyor, her tekvando organizasyonunda Kayseri konuşuluyordu. Diyorum ya, çok geride kaldı o dönemler. Şimdi zamanımıza bakmamız gerekiyor.
Tekvando birçok Uzak Doğu Sporu´nun içerisinde geride kaldı. İlimizde son yıllarda Muay Thai ve Kick Boks hep ön sıraya çıktı. Bu sporu öğretenlerin alt yapıları, her ne kadar tekvando olsa da öğrenciler bu sporun temelleri ile yetişiyor. O yüzden bence İl Temsilciliği görevine yeni atanan Ömer Özuzun en iyisini yaptı. Bu buluşma bir anlamda da unutulmaya yüz tutan bu branşın yeniden ayağa kalkışı olacaktır. Kendisine şimdiden başarılar dilerim?