SAMİ DAYANGAÇ


ÜRGÜP-ERCİYES-ÖZHASEKİ

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Geçtiğimiz hafta Nevşehir Belediye Başkanı 2020 yılı değerlendirme toplantısında boyundan büyük açıklama ve söylemlerde bulunmuş, basında da hayli yer almıştı. İstenildi ki vali, belediye başkanı şehrimizle ilgili bu saçma açıklamalara aynı sertlikte cevaplar versin. Diyelim verildi. Sonucun kime ne faydası var?

Unutulan ise Mehmet Özhaseki faktörü oldu.

Yakın çevremizden bize bu hususu soranlara verdiğimiz cevap, merak etmeyin Sayın Özhaseki Bakan devreye girer, kimse incinmeden özür gelir ve mesele çözülür dedik. Nitekim yılların tecrübesiyle AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanı Mehmet Özhaseki ilgili belediye başkanı ile derhal görüşüp özür dileterek konuyu çözdü. Tecrübe, sağduyu bu olsa gerek.

Nevşehir Belediye Başkanı, basına değerlendirme toplantısında ne demişti? Buyurun birlikte bakalım.

Bir gazetecinin "Kayseri Valisi Şehmus Günaydın başkanlığında Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yapılan toplantıya çağrılmamanıza üzüldünüz mü?" sorusuna Başkan Arı şöyle cevap verdi: "Ben icraat adamıyım. Birilerinin toplantı yapması benim icraatıma yetişemez. İsteyen istediği kadar toplantı yapsın. Birileri atı alana kadar ben Üsküdar'ı geçerim. Geçiyorum da zaten. Bir ara Kayseri Kapadokya'nın merkezidir falan söylemler oldu. İstanbul'da bir toplantıda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı’na "Kafamı bozmayın Erciyes'i de elinizden alırım" dedim. Ama o toplantıda ben olmalı mıydım, olmalıydım. Kıyameti de kopardım. Çünkü Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'dir. Herkes aklını başına toplayacak. Nevşehirliliği unutmayacağız. Canımı sıkmasınlar Nevşehir'in adını da Kapadokya yaptırırım."

Bu açıklamaya insan ağzıyla bile gülemez. Erciyes’i almak, isim değiştirmek. Allah’tan bu ucuz söylemlere şehrin yöneticileri aynı ucuzlukta cevap vermediler. Bu şova ortak olmadılar.

Belediyecilikte ülkenin en başarılı belediye başkanlığı yapan, bakanlık sonrası Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan olan Mehmet Özhaseki gibi sağduyulu, tecrübeli, idareci değil yönetici olan bir vekilimiz var da sorunu kansız ameliyat gibi çözdü. Şehirlerarası çekişmeden kimseye fayda gelmez, nitekim Kayseri bunu yaşamış bir kent.

Konuşmaya dahi değmeyecek çocukça yapılan açıklamaları sıkıntısız çözen Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ederiz. Zararı iki şehir görürdü…