SAMİ DAYANGAÇ


VALİMİZ GİDİYOR

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Kastamonu ve Isparta Valilikleri’nde gösterdiği başarılı çalışmalarla göz doldurmuştu. Hain kalkışmada komandoların askeri birlikten havaalanına gitmelerine izin vermemesi, engel oluşu ile büyük takdir toplamıştı. Yine Isparta’da madde bağımlılığı konusunda yaptığı çalışmalar İçişleri Bakanlığı’nca örnek proje olarak önerilmişti.

Kayseri Valiliği görevine başlayınca farklı bir vali profili çizdi. Özellikle şehit ailelerine olağanüstü ilgi gösterdi, her taleplerini emir telakki etti. 8-9 vali yardımcısını iş anlamında aktif hale getirdi. Görev ve sorumlu oldukları yani kendilerine bağlanan müdürlüklerin işleriyle vali yardımcılarının ilgilenmelerini sağladı. Böylece vali yardımcıları tecrübelerini, bilgi ve birikimlerini yansıtma imkânı bulurken merkez valisi gibi sadece imza atan konumundan da çıkmış oldular.

Bir önceki vali ise müdürler ile bizzat kendi görüşür, vali yardımcıları sadece imza atardı. Bu durum bazı il müdürlerinin işine gelmedi. Doğrudan vali ile görüşmek yerine vali yardımcısı ile görüşmek, problemleri vali yardımcısına anlatmak ağır geldi. Rahatsızlıklarını her fırsatta kapalı kapılar ardında dile getirdiler. Kızdıkları tek bir husus vardı, o da Vali Bey ile doğrudan görüşmek yerine vali yardımcıları ile görüşmeleri.

Vali Şehmus Günaydın kanunlar çerçevesinde ve hak gözeterek çalıştı. Tayin vs taleplerinde hep hak dedi. Bu durum alışkanlıkların dışında bir durumdu.

Bilindiği gibi İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi yapıldı ve yayınlandı. Başarılarla dolu geçmişi en büyük referansı olan İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk şehrimizde görevine devam ediyor. Oysa önce Valiler Kararnamesi yayınlanır, valiler yeni görevlerine başlar daha sonra emniyet müdürleri tayini yapılırdı.

Vali Şehmus Günaydın Kurban Bayramı öncesi gidiyor.

Valimizin kıymetli mahdumu 19.07.2021 tarihinde kısmet olursa evleniyor. Sıkı bir Fenerbahçe taraftarı olan valimizin yavrusu özellikle bu tarihte, takımının kuruluş tarihine denk gelen günde nikâh masasına oturacak. Vali bu nedenle Kurban Bayramı arefesine gelen günde İzmir’de olacak, yani Vali İzmir'e gidecek.

Şimdiden Günaydın ailesini kutluyor, sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyoruz. Vali gidiyor yazdık, tayin oluyor demedik. Ama ilk Valiler Kararnamesi’nde gidecek mi, gidecekse hangi ile gidecek, bunu daha sonra yazacağız. Bazı müdürler boşa mı sevindi?