MUSTAFA GÜRBÜZ


VAR, FENERBAHÇE´YE VAR!

VAR, FENERBAHÇE´YE VAR!


Süper Lig´de deplasmanda zorlu bir maç oynadık. Öyle zorluydu ki, neresinden anlatsam bilemiyorum. Fenerbahçe karşısında maç oynayacağını düşündüğüm temsilcimizin, meğer hakemler de karşısındaymış da ben bunu düşünememişim. Karşılaşmanın daha ilk dakikalarında rakibin baskın oyunu karşısında temsilcimizin çaresiz kalışı beni üzmüştü. Golden sonrasında ise Kayserispor´da futbolcuların kendilerine erken gelmesi ve rakibe karşı direnç ortaya koyması maçın ilerleyen dakikaları için beni bu kez de sevindirdi. Kayserispor karşılaşmanın 30.dakikasından sonra tek elden maçı götürmeye başladı.

İlk yarı sonuna geldiğimizde aslında skorda 1-0 Fenerbahçe´nin üstünlüğü yazılı olsa da, oyuna baktığınızda hak eden tarafın temsilcimiz olduğunu söyleyebilirim. Maçın ikinci yarısında hemen gole ulaşan temsilcimizi ardı ardına gelen gollerle sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi. Daha önceki yazılarımda da belirtmiştim, bu bizim açımızdan mükemmel bir sonuç oldu. Aslında ?bu deplasmandan en azından bir puan bile bizi mutlu eder´ demiştik. Nitekim gelen galibiyet gülen yüzümüzü daha da güldürmüş hatta kahkaha atar hale getirmiş oldu. 

Karşılaşmada galibiyeti her yönüyle hafta boyunca konuşabiliriz ama maçta yaşanan hatalara bakınca ?VAR´ sisteminin yine güçlünün veya bilinen takımın yanında olduğunu vurgulamadan da bu yazıyı devam ettirmeyelim. Bir ?VAR´ dediler, oyuna yeni giren Şamil´in oyundan atılmasını sağladılar. İyi hoş da bu ?VAR´ yediğimiz ilk gole acaba ne derki? Sadece merak ettiğimden soruyorum. Şöyle veya böyle oldu demiyorum. Bunun yanı sıra rakibin yerde kalan ve bir türlü ayakta kalmakta zorlanan oyuncuları kendilerini yere atınca hakem ne denli kart uygulamasından kaçınır. Yani kısacası ?VAR´ ve hakemler yine büyük takım diye tabir edilen İstanbul takımlarının lehine.

Her şeye rağmen galibiyeti bu taraftara yaşatan Kayserispor´lu futbolcuları, canı gönülden kutluyorum. Güzel bir hafta oldu, değmeyin keyfimize. Şimdi kısa bir ara sonrasında yine lige devam?