VELİ ALTINKAYA


VEKİLSİZ MHP

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA - Tekrar Yazıları


MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun iyi bir akademisyen olduğundan şüphem yok. MHP’den Kayseri adayı olacağı söylentileri dillendirildiği zaman da ifade etmiştim Hoca iyi bir bilim adamı olabilir, ama çok iyi bir siyasetçi olacağını kanaatinde değilim. Seçimlerin üzerinden 5 aydan fazla süre geçti ve yanılmadığımı gördüm. MHP, Kayseri’nin önemli partilerinden biri. Çok değil 4 seçim önce bu şehrin milletvekillerinin yarısını çıkartmış bir parti MHP... Aynı seçimde birçok ilçe ile bugün merkez ilçelerin mahallesi olan koca koca beldeleri de kazanmıştı. MHP’nin bu potansiyeli harekete geçirebilmesi için milletvekili ile teşkilatın sıcak bir ilişki içerisinde olması gerekir. Halaçoğlu seçildikten sonra şehit cenazeleri ile Ramazan Bayramı’nda bayramlaşmaya geldi. Oysa her hafta sonu olmasa da hiç olmazsa ayda bir kez Kayseri’ye gelmeli, ilçeleri, köyleri, STK’ları ziyaret etmeli, TV programları ve basın toplantıları ile gündemi değerlendirmeli, teşkilatının sorunlarını dinlemeli. Taraflara sormuş değilim, ancak, zannım o ki bazen il başkanı ile haftalarca belki aylarca telefonla dahi görüştüğünü sanmıyorum. Buna karşın MHP’nin rakibi olan iktidar partisinin 7 milletvekilinden üçü her hafta sonu Kayseri’de, Bakan, Meclis Başkanı ve Grup Başkanvekili de ayda bir, ya da iki kez şehirdeler. Cenazeye, düğüne gidiyor, açılışlarda boy gösteriyorlar. Sokakta yürürken emekliye selam veriyor, esnafın çayını içiyorlar.

MHP İl Başkanı Mete Eke il yönetimini, ilçe başkanlarını ve belediye başkanlarını ara ara toplayarak strateji geliştirmeye çalışıyor. Buna bir de vekil desteği eklense MHP’nin Kayseri’de daha başarılı olacağından şüphem yok. MHP yönetimi ne yapacaksa vekilini yok sayarak yapacak.

‘Seçimlere daha çok var’ gibi düşünebilirsiniz; yanılırsınız. İki yıl sonra bu aylarda belediye başkan adayları netleşecek. Anayasada aksi yönde bir değişiklik yapılmazsa YSK 2013’ün bu aylarında seçim takvimini 120 gün önceden ilan edecek ve 90 gün kala da takvim resmen başlayacak. Yani 28 Aralık 2013 seçim takviminin başlama tarihidir. Mart 2014’de de yerel seçimler yapılacak.

Yeni yılla birlikte hummalı bir şekilde kongre heyecanı yaşayacak olan MHP, ne yapıp edip milletvekilini sokağa indirecek organizasyonları devreye sokmalı. Aksi takdirde iki yılında hızla geçtiğini görür ve 12 Haziran’da olduğu gibi Mart 2014’de de beklediğini bulamaz.

Öyle anlaşılıyor ki MHP, bunu vekilini yok sayarak yapmak zorunda kalacak.