MUSTAFA GÜRBÜZ


VETERAN HENTBOLCULAR DA KULÜP KURDU!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde ilkleri gerçekleştirme konusunda öncü olan ve branşlarındaki eksik görülenler için çalışma yapan hentbolcular, yine bir ilke daha imza attılar. Daha önceleri kurdukları takımla ilimizi ve ülkemizi Avrupa Kupaları´nda temsil etme hakkını kazanan fakat mali olarak ilimiz yönetici ve idarecilerinden destek görmedikleri için kulübü istemeye istemeye Merzifon´a vermek durumunda kalan hentbolcular, bu sefer de kendilerinin de oyuncu olarak içinde yer alacakları bir kulüp kurarak, bu spora hizmet etmeye devam ediyorlar.

Rainbow ismini daha önceleri bu köşeden defalarca yazmış ve spora desteklerin her zaman yapılması gerektiğinin altını çizmiştim. İş adamları olarak Rainbow´u kuran Fatih Mehmet Akbeyaz, kulübün mali yükünü belli bir süre çekmiş ve hatta hedeflediği başarıyı da yakalamıştı. Bu başarıyı devam ettirebilmek için destek arayışında bulunmuş ama bu desteği de görememişti. İşte o dönemlerde içinde bir uhde kalan Akbeyaz ve arkadaşları, bu sefer de kurdukları kulüple hem kendileri spor yapıyor, hem de ilimizde bu spora gönül veren eski hentbolculara bir yol açmış oluyorlar.

Rainbow gibi her hafta bir maç heyecanı yaşamasak da, yine de katılacakları turnuvalarda yaşayacakları heyecanları sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Kulübün kuruluşu ve çalışmalar konusunda çok kısa süre önce bilgi sahibi oldum. Fatih Mehmet Akbeyaz idman yaptıklarını söyleyince, hemen yanlarına giderek idmanları izleme fırsatım oldu. 40 yaş üstü eski sporcular Talas Spor Salonu´nda eski günlerdeki gibi heyecan ve çekişmeleri devam ediyordu. Kimisi ?ofluyor´, kimisi performansıyla etrafındakilere neşe katıyordu. Yani kısacası hallerinden çok mutluydular. Umarım bu sayı artar ve birkaç takım olarak lig oluştururlar.