MUSTAFA GÜRBÜZ


VOLEYBOL VE FEDERASYON´UN KAYSERİ´YE BAKIŞI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Hafta sonunda ilimizde voleybolun en üst makamındaki isimler vardı. Federasyon Başkanı M.Akif Üstündağ ve yöneticiler, Efeler Ligi´ne terfi maçlarını izlemek için ilimize gelmişlerdi. Burada hem maçları izlemek, hem de ilimizdeki voleybol atmosferinin nasıl olduğu konusunda bazı incelemeler yaptılar.

Daha öncede sizlerle bu köşede paylaştığım gibi Kayseri alt yapı olarak voleybol da yukarı doğru ciddi bir vime kazandı. Bu ivme ile liglerde yer alan voleybolcular bile etkileşimde oluyor ve daha üst sıralar için her yıl birbirlerini zorlamaya devam ediyorlar. Onların bu mücadelesine şehir olarak bazı kurum ve kuruluşlar da destek veriyor. Ama bunların hepsi en üstte yer almak için şimdilik yeterli olmuyor.

İşte bu konularda Federasyon Başkanı M.Akif Üstündağ ve bazı yöneticilerin de bulunduğu ortamda birkaç kelam etme fırsatı buldum. Burada Kayseri ölçeğinde yapılmasını düşündüğüm bazı çalışmalar için destek istedim. Artık Kayseri voleybol konusunda gerçekten kendisini aşmalı ve profesyonel olarak en üst ligde, mutlaka bir veya birkaç takımla temsil edilmelidir. Bakınız basketbolda kadın takımımız, 4-6 bin arasında seyirci ile maçlarını oynuyor. Harcama ve bütçe derseniz voleybol bu konuda çok daha düşük. Hem voleybolun TRT´den naklen yayınları sayesinde etkisi de fazla oluyor. Tüm bu konuları göz önüne alınca Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.´nin Efeler Ligi için bir takım oluşturabileceği spor kamuoyunda konuşuluyor. Melikgazi Belediyesi şimdiye kadar alt yapı konusunda birçok cevheri ortaya çıkarttı ama onları üst liglerde barındırmak için aynı şehirde bir de üst ligde takım olmalı. Bunların hepsinin gerçekleşmesi konusunda girişimler olmalı. Federasyon Başkanı Üstündağ ile bu konuları ve bir de Kayseri´nin büyük organizasyonlar konusunda artık seçenekteki iller arasında yer alması gerektiğini anlattım. Umarım bu girişimler ve federasyonun da desteği ile voleybol Kayseri´de daha üst liglerde olur?