VELİ ALTINKAYA


YARGI KARARI VİCDAN MUHASEBESİ

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA - Tekrar Yazıları


Geçtiğimiz aralık ayından bu yana CHP Lideri Kılıçdaroğlu odaklı Kayseri sürekli ‘yolsuzlukların yapıldığı bir şehir’ gibi takdim edilmeye çalışıldı.

Seçim sonuçlarından da anlıyoruz ki bu çaba Kayseri’de pek ilgi görmedi. Ama Kayseri’yi, Kayseriliyi bilmeyen birçok şehirde insanların kafasında yer yerde olsa ‘Acaba’ sorularının oluşmasına da neden olundu.

Dün bu sütunda Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’nın CHP’nin yaptığı suç duyurusunu on aylık titiz bir çalışma sonrasında karara bağladığını ve daha önce olduğu gibi bu defa da ‘Kovuşturmaya yer olmadığı’na hükmettiğini yazmıştık.

Başkan Özhaseki dün düzenlediği basın toplantısında iddialarla ilgili olayın sürecini aktardıktan sonra konuyu Savcılık kararına getirdi ve mealen “Bizim abdestimizden hiç şüphemiz yok. Yine de sabırla soruşturmanın sonucunu bekledik. 3 savcı on ay süreyle herkesi dinledi. Binlerce evrakı inceledi ve daha önce olduğu gibi ‘kovuşturmaya yer olmadığını’ hükmetti. Böylece Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının iddiaları bir kez daha fos çıktı. Yalanları, iftiraları bir kez daha ortaya döküldü. Hem de yargı kararı ile...”

Başkan Özhaseki açıklamasının son bölümünde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun vicdanına yumuşak, ama anlayan için ağır cümlelerle seslendi..

“Şimdi yargı kararından sonra vicdanınız hiç sızlıyor mu? Suçladığınız insanları eşi, çocukları var. Azıcık da olsa utanacak mısınız? Biraz da olsa vicdan azabı çekiyor musunuz?”

Bu sözler mahşeri vicdan için önemli... Ama anlayana...

Kim nerede ve nasıl suç işlemişse iki cihanda da bedelini ödemelidir. Ama insanları töhmet altında bırakan hüküm ve dedikodulardan uzak durmak hem inancımızın, hem de insanlığın görevidir.

Kılıçdaroğlu ve arkadaşları bu suçlamalarla Sadece Başkan Özhaseki, partisi ya da mesai arkadaşlarını zan altında bırakmadı. Topyekün bir şehri itham etti... Bunun içindir ki gelinen noktada Başkan Özhaseki ve ekibinden çok bu şehir halkına bir özür borçlu...

Kılıçadaroğlu ve arkadaşlarının bu yargı kararını nasıl okuyacakları ve yorumlayacaklarını merak ediyorum. Dilerim ki, yargı kararına başka bir mana yüklemezler. Zira uzaktan takip ettiğim kadarı ile Savcılar bu süreci çok titiz ve hakkaniyetli götürdüler.