MUSTAFA GÜRBÜZ


YAZ OKULLARI VE HAVUZ İHTİYACI!


Okulların kapanmasıyla birlikte yapılan çalışmalar ve gençlerin yaz döneminde farklı aktiviteler içerisinde olmalarını sağlamak için neredeyse her kurum yaz okulları adı altında sporsal faaliyetler yapmaya çalışıyorlar. Salon veya yeşil sahaların dışında yaz döneminde yoğunluk havuzlarda oluyor. Binlerce öğrenci çeşitli kurumlar tarafından açılan bu yaz okullarında spor yaparak zamanlarını geçirirken diğer yandan da kulüpler için daim olacak sporcular buralardan keşfedilmiş oluyor.
Amacı sadece yaz dönemini bir aktivite ile geçirmek olan gençler de boş zamanlarında en iyisini yapmak için çaba harcıyorlar. Aileler bu durum karşısında en iyisinin su sporları olduğunu düşündüklerinden midir bilinmez ama yüzme ve bir iki branş için kurumlar ücret talep edebiliyorlar. Ücret demişken aslında ilimizde havuz konusundaki sıkıntı da böylelikle ortaya bir kez daha çıkmış oluyor. En azından bir olimpik havuzumuz var diye sevinirken nüfusun yoğunlu daha fazlasını ister duruma geldi.
İlimizde belediyeler tarafından yapılmış birkaç havuz olsa da çoğunluk bayanlara tahsisi olduğu için sadece erkek bireylerin gidebileceği belirli yerler bulunuyor. Şimdi bu yazımla ayrım veya eşitsizlik şeklinde herhangi bir düşünce akıllara gelmesin. Çünkü havuz denince gençlerin yaz döneminde yoğun bir şekilde gittikleri mekanlardan birisi de Gençlik Spor İl Müdürlüğü denetiminde olan spor kompleksi içinde yer alan havuz akla geliyor. BU havuz gibi bir tane daha ilimizde yapılması ihtiyaç olan bir tesis?